Aktuálně: 3 732 inzerátů209 891 diskuzních příspěvků18 243 uživatelů

humac natur exot

Milan (neregistrovaný) 25.07.2011, 21:47:32 xxx.xxx.7.87
Protože to tu bylo zmíněno v diskusi,podíval jsem se co to je. Můj názor: zahraniční živočišné uhlí. Zadejte si do vyhledávače huminové kyseliny a čtěte. Mimochodem,pokud někdo inzeruje a nepíše oxihumolit místo oxyhumolit už to u mě vzbudí důvěru v inzerenta,že ví o čem píše. Podávat preventivně? Myslím že ne. Tyto látky fungují na principu neutralizace,snížení vstřebávání. Tzn. že i vitaminové doplňky,léky i složky potravy jsou ovlivněny co se týče vstřebatelnosti. To mě přivedlo k myšlence: opravdu ary na jílových stráních pojídají tento jíl běžně? Nebo jen v případě,že řeší nějaký zažívací problém?
Milan (neregistrovaný) 25.07.2011, 22:06:42 xxx.xxx.7.87
Omlouvám se,existuje i oxihumolit,ale není to o nic lepší čtení. Zkuste vyhledávač,ať víte co dáváte svým papouškům
Orina (neregistrovaný) 25.07.2011, 22:30:42 xxx.xxx.68.56
Já jsem dávala clay blok, ale valný zájem mezi papouškama o něj nebyl. Spíš tak někdy zkouším o co by stály. Tenhle udávaný přípravek o kterým píšete neznám, jsem zvědavá jaký na něj bude ohlas za delší dobu.
cone
cone 26.07.2011, 12:35:14 xxx.xxx.67.3
Možná by nebylo od věci si přečíst článek v poslední NovéExotě/dvojčíslo 7-8/2011/ v sekci veterinární poradna "Huminové kyseliny v chove exotických ptákov" od Doc.MVDr.L.Vaško,CSc. Zmiňovaný článek je dosti obsáhlý a jistě zcela vyčerpal problematiku a funkčnost hum. kyselin. Diskusní nesrovnalosti se zde na foru více objevují při diskusích s přispívajícími, kteří se jen "něco" domnívají a nemají nastudováno vše dostupné a zároveň seriozní. Pro jejich zcela nepatrnou omluvu hovoří jen to, že periodika o našem společném koníčku - chovatelství exotů - nejsou zadarno a musí se zakoupit. Ale vzdělání obvykle něco stojí, nestačí vždy jen něco vyštourat na internetu, mnohdy je navíc údaj i vytržen z celkového kontextu. Mně osobně při zmínce o Humac natur Exot zajímala případná zkušenost s podáváním - hlavně s jakou chutí je tento přípravek exoty přijímán, jeho mechanismus bych nechal opravdu na zhodnocení odborníkům výzkumu a nám chovatelům po nějaké době používání.
anonymní (neregistrovaný) 26.07.2011, 14:33:55 xxx.xxx.109.90
Pán Šiška plný súhlas s tým čo píšete a navyše, keď sa pozrieme na dnešné poľnohospodárstvo je to samá chemia - pesticídy, umelé hnojivá, rôzne postreky ako napr. postrek na dozrievanie slnečnice a mnoho iných, nie zdraviu prospešných vecí o ktorých my laici ani netušíme, takže si myslím, že je Humac veľkým prínosom pre zdravší život našich operencov.
Milan (neregistrovaný) 26.07.2011, 19:03:57 xxx.xxx.189.32
Pane Šiška,ten článek jsem samozřejmě četl a protože mi nestačí informace z jednoho zdroje,tak jsem hledal dál. Dovolím si přirovnání z humání mediciny-vzpomeňte kolik zaručeně důležitých doplňků stravy,dlouhodobě působících vitamínů by měl člověk konzumovat a všechny jsou podpořeny studií aby jim dodala na věrohodnosti. Pokud potom mluvíte s lékaři,zjistíte,že jsou to vše praktiky podporující prodejnost,ale skutečný význam pro zdraví nemají nebo podobný či lepší účinek má jiný preparát bez medialní podpory.
Orina (neregistrovaný) 26.07.2011, 20:00:08 xxx.xxx.123.169
Také jsem se dnes na článek podívala.No, při vší úctě pokud nevlastníme zoologickou zahradu a bereme papoušky víceméně sportovně a takových nás je asi většina, protože kam by ti velkochovatelé své odchovy prodávali, tak počítejte se mnou. Ráno podáme zrní, vodu a nakrájíme zeleninu, no a pak by měl arsenál papouškáře obsahovat nyní nový přípravek uhlí, acidomit, amivit, optimin, jablečný ocet, roboran,omnivit,černé uhlí, písek+ grit, mořskou řasu,virkon S, něco na odčervení a to jsem určitě v polovičce vyjmenovaných věcí. Myslíte, že mazlíčkáři tyhle věci koupí? Možná něco z toho a stejně to doma leží v šuplíku. Pak se dozvíte, že papouška zavřeli do komory, protože řval, zapomněli na na něj a když si vzpomněli tak už bylo po papouškovi. Tak si myslím, že se vlastně dohadujeme mezi sebou a hlavně úplně zbytečně. Ten kdo to přečte, má hlavu jako věrtel stejně neví která bije a jen se baví, že se nějací blázni od papoušků dohadují. Jak jsem již psala ambice na tvoření zoologické zahrady nebo množství voliér nemám. Docela si potrpím na puntíčkářkou čistotu a každý den uklízím, tedy především papoušky. To vše mi zabere spoustu času a to mám jen pár papoušků. Nechci se přít o nových preparátech a o tom okolik metrů přejdu přechod jinde.Chci taky normálně žít. A protože nemám slouhu, který by to obskakoval za mě budu mít pouze pár papoušků, abych stačila i jiné věci, proto novinky prolistuju, ale valný význam jim nepřikládám. Beru to spíš jako reklamu na raní pití kefíru pro povzbuzení imunity. Nechci aby papoušci měli trauma s medikamentů jako já když beru ráno a večer 8 prášků na všechno možné ani nevím na co. Okolo nás kráčí hnusnej svět, teď třeba Norsko a my se ještě utápíme ve sporech úplně zbytečných.
Orina (neregistrovaný) 26.07.2011, 20:11:30 xxx.xxx.123.169
Mimo jiné, vzpomeňte si na doporučení očkování v zimě na chřipku. Lidi se tomu bránili, papoušci se bránit nemůžou, přijímají naše "dobrodiní" s pokorou. Později se večkeré očkovací látky vyhodily.
cone (neregistrovaný) 26.07.2011, 20:29:10 xxx.xxx.67.3
Budu dnes jen v opozici, nezapomeňte na to, že věda - i ta krmivářská - jde neustále kupředu, dnes si jednoduše zvolíte značku a složení vhodné pro daný druh a dokrmujete. Před nějakým časem byl dost velký problém namíchat "něco ", po čem by vám papoušek, který nebyl krmen rodiči nepošel a rostl. Používalo se leccos, mí dobří známí př. Pchálek a Drozdek používali jako základ v 80tých letech směs na odstav selat ČOS všelijak vylepšenou- a odchovávali se tak ručně jak amazonané, žakové či kakaduové. Dnes žáden soudný člověk-chovatel nebude nic takového vymýšlet a jednoduše koupit hotovou dokrmovací směs. A za pár let možná právě Humac bude nedílnou složkou všech rozumně krmících chovatelů, kdo ví ? A Orino zkuste propagovat směs čos DNES, byť kdysi nějak fungovala.Budete jen k smíchu. Čas nezastavíte a nové pohledy na problematiku krmné dávky také ne.
Marty (neregistrovaný) 26.07.2011, 21:43:32 xxx.xxx.155.59
Nedávno mi říkal kamarád, že byl u chovatele drobotiny a přímo před ním nasypal doprostřed klece nějakou hlínu nebo něco takového, možna šlo o tento produkt, a během chvíle se na místo sneslo hejno odchovaných mláďat a všechno bylo během chvíle pryč. Měla to být nějaká novinka, on sám nic takového neviděl. Byl udivený s jakým nadšením se na to ptáci slétli a sezobali to.
Milan (neregistrovaný) 26.07.2011, 22:01:04 xxx.xxx.82.234
No to je mi příspěvek! Nasypal něco. Možná hrst hlíny s žížalama?
cone (neregistrovaný) 26.07.2011, 22:06:13 xxx.xxx.67.3
vím také o jednom velkochovateli jihoameričanů, i chovateli guld co tento přípravek testují, proč by to nemohl zkusit i Martyho kolega?
Milan (neregistrovaný) 27.07.2011, 07:49:00 xxx.xxx.163.95
Možná zkusil,ale diskutovat by se mělo s argumenty a ne stylem jedna paní povídala,žeji jiná říkala,že možná něco takového..... Chtěl jsem požádat zdejší chovatele,zkuste se poptat svých přátel z holanska,německa,rakouska na praktickou zkušenosti s tímto přípravkem.dekuji
sunflowersman (neregistrovaný) 27.07.2011, 10:45:25 xxx.xxx.175.196
Proč by se měl někdo namáhat a psát vám tady zkušenosti zahraničních kolegů, když už jste verdikt a své nekompromisní mínění o tomto přípravku vnesl hned při založení vlákna!!!!!!!
cone (neregistrovaný) 27.07.2011, 12:34:03 xxx.xxx.67.3
Dobrý den Milane, proč myslíte že ve vámi vyjmenovaných zemích by měli mít chovatelé větší či lepší zkušenosti s přípravkem Human N.E. ? Vždyť je to novinka a vyrábí jej / dle údaje na obalu / slovenská fa Chov nature.
anonymní (neregistrovaný) 27.07.2011, 14:09:56 xxx.xxx.109.90
No napíšem svoj subjektívny názor. Keďže pán Milan podniká v oblasti chovateľstva a nemá licenciu, alebo dovozné právo na tento výrobok -neviem ako to nazvať, tak samozrejme sa snaží všetkých potencionálnych záujemcov odradzovať od kúpy tohoto výrobku, pretože on by napr. ílové bloky nepredal , alebo oveľa pomalšie. To je podľa mňa dôvod antikampane pána Milana.
Milan (neregistrovaný) 27.07.2011, 19:51:04 xxx.xxx.199.172
Vypadá to,že diskuse zase sklouzává do osobního napadání-snad to někdo promaže.Diskuse je to,že si minimálně dva řeknou své názory. Proč by mi měl někdo sdělovat zkušenosti chovatelů ze zahraničí? No protože předpokládám,že ty kamarády máte a mohli byste se podělit. Dokonce jsem slušně požádal.Já jsem svůj názor řekl a zdejší oponenti neřekli jediný argument. 109.90 podnikání není o pomluvách a odrazování zákazníků.
anonymní (neregistrovaný) 27.07.2011, 20:05:06 xxx.xxx.109.90
To je pravda a ja Vás nenapadám, iba som vyjadril svoj názor, keď si myslíte, že je to napadanie, tak sorry.
cone (neregistrovaný) 27.07.2011, 20:06:04 xxx.xxx.67.3
Má reakce nebyla napadání, ale jen konstatování, že pravděpodobně budou největší zkušenosti s přípravkem h. po nějaké době na Slovensku a u nás. Jste zbytečně ironický.
Marty (neregistrovaný) 27.07.2011, 21:00:23 xxx.xxx.155.59
Máte sice pravdu, že jsem nepodal žádné konkrétní informace. Chtěl jsem pouze naznačit, že je prospěšné podávat některý z produktů tohoto charakteru. Ať už jílový blok (clay block) nebo tento rozebíraný Humac N.E. A uvedl jsem příklad, kdy byl můj známý svědkem toho, že to ptáci vítají. Jednalo se o zkušenost.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.