Protože to tu bylo zmíněno v diskusi,podíval jsem se co to je. Můj názor: zahraniční živočišné uhlí. Zadejte si do vyhledávače huminové kyseliny a čtěte. Mimochodem,pokud někdo inzeruje a nepíše oxihumolit místo oxyhumolit už to u mě vzbudí důvěru v inzerenta,že ví o čem píše.
Podávat preventivně? Myslím že ne. Tyto látky fungují na principu neutralizace,snížení vstřebávání. Tzn. že i vitaminové doplňky,léky i složky potravy jsou ovlivněny co se týče vstřebatelnosti.
To mě přivedlo k myšlence: opravdu ary na jílových stráních pojídají tento jíl běžně? Nebo jen v případě,že řeší nějaký zažívací problém?
Já jsem dávala clay blok, ale valný zájem mezi papouškama o něj nebyl. Spíš tak někdy zkouším o co by stály. Tenhle udávaný přípravek o kterým píšete neznám, jsem zvědavá jaký na něj bude ohlas za delší dobu.
Možná by nebylo od věci si přečíst článek v poslední NovéExotě/dvojčíslo 7-8/2011/ v sekci veterinární poradna "Huminové kyseliny v chove exotických ptákov" od Doc.MVDr.L.Vaško,CSc.
Zmiňovaný článek je dosti obsáhlý a jistě zcela vyčerpal problematiku a funkčnost hum. kyselin.
Diskusní nesrovnalosti se zde na foru více objevují při diskusích s přispívajícími, kteří se jen "něco" domnívají a nemají nastudováno vše dostupné a zároveň seriozní. Pro jejich zcela nepatrnou omluvu hovoří jen to, že periodika o našem společném koníčku - chovatelství exotů - nejsou zadarno a musí se zakoupit. Ale vzdělání obvykle něco stojí, nestačí vždy jen něco vyštourat na internetu, mnohdy je navíc údaj i vytržen z celkového kontextu.
Mně osobně při zmínce o Humac natur Exot zajímala případná zkušenost s podáváním - hlavně s jakou chutí je tento přípravek exoty přijímán, jeho mechanismus bych nechal opravdu na zhodnocení odborníkům výzkumu a nám chovatelům po nějaké době používání.
Pán Šiška plný súhlas s tým čo píšete a navyše, keď sa pozrieme na dnešné poľnohospodárstvo je to samá chemia - pesticídy, umelé hnojivá, rôzne postreky ako napr. postrek na dozrievanie slnečnice a mnoho iných, nie zdraviu prospešných vecí o ktorých my laici ani netušíme, takže si myslím, že je Humac veľkým prínosom pre zdravší život našich operencov.
Pane Šiška,ten článek jsem samozřejmě četl a protože mi nestačí informace z jednoho zdroje,tak jsem hledal dál. Dovolím si přirovnání z humání mediciny-vzpomeňte kolik zaručeně důležitých doplňků stravy,dlouhodobě působících vitamínů by měl člověk konzumovat a všechny jsou podpořeny studií aby jim dodala na věrohodnosti. Pokud potom mluvíte s lékaři,zjistíte,že jsou to vše praktiky podporující prodejnost,ale skutečný význam pro zdraví nemají nebo podobný či lepší účinek má jiný preparát bez medialní podpory.
Také jsem se dnes na článek podívala.No, při vší úctě pokud nevlastníme zoologickou zahradu a bereme papoušky víceméně sportovně a takových nás je asi většina, protože kam by ti velkochovatelé své odchovy prodávali, tak počítejte se mnou. Ráno podáme zrní, vodu a nakrájíme zeleninu, no a pak by měl arsenál papouškáře obsahovat nyní nový přípravek uhlí, acidomit, amivit, optimin, jablečný ocet, roboran,omnivit,černé uhlí, písek+ grit, mořskou řasu,virkon S, něco na odčervení a to jsem určitě v polovičce vyjmenovaných věcí. Myslíte, že mazlíčkáři tyhle věci koupí? Možná něco z toho a stejně to doma leží v šuplíku. Pak se dozvíte, že papouška zavřeli do komory, protože řval, zapomněli na na něj a když si vzpomněli tak už bylo po papouškovi. Tak si myslím, že se vlastně dohadujeme mezi sebou a hlavně úplně zbytečně. Ten kdo to přečte, má hlavu jako věrtel stejně neví která bije a jen se baví, že se nějací blázni od papoušků dohadují. Jak jsem již psala ambice na tvoření zoologické zahrady nebo množství voliér nemám. Docela si potrpím na puntíčkářkou čistotu a každý den uklízím, tedy především papoušky. To vše mi zabere spoustu času a to mám jen pár papoušků. Nechci se přít o nových preparátech a o tom okolik metrů přejdu přechod jinde.Chci taky normálně žít. A protože nemám slouhu, který by to obskakoval za mě budu mít pouze pár papoušků, abych stačila i jiné věci, proto novinky prolistuju, ale valný význam jim nepřikládám. Beru to spíš jako reklamu na raní pití kefíru pro povzbuzení imunity. Nechci aby papoušci měli trauma s medikamentů jako já když beru ráno a večer 8 prášků na všechno možné ani nevím na co. Okolo nás kráčí hnusnej svět, teď třeba Norsko a my se ještě utápíme ve sporech úplně zbytečných.
Mimo jiné, vzpomeňte si na doporučení očkování v zimě na chřipku. Lidi se tomu bránili, papoušci se bránit nemůžou, přijímají naše "dobrodiní" s pokorou. Později se večkeré očkovací látky vyhodily.
Budu dnes jen v opozici, nezapomeňte na to, že věda - i ta krmivářská - jde neustále kupředu, dnes si jednoduše zvolíte značku a složení vhodné pro daný druh a dokrmujete. Před nějakým časem byl dost velký problém namíchat "něco ", po čem by vám papoušek, který nebyl krmen rodiči nepošel a rostl. Používalo se leccos, mí dobří známí př. Pchálek a Drozdek používali jako základ v 80tých letech směs na odstav selat ČOS všelijak vylepšenou- a odchovávali se tak ručně jak amazonané, žakové či kakaduové. Dnes žáden soudný člověk-chovatel nebude nic takového vymýšlet a jednoduše koupit hotovou dokrmovací směs. A za pár let možná právě Humac bude nedílnou složkou všech rozumně krmících chovatelů, kdo ví ?
A Orino zkuste propagovat směs čos DNES, byť kdysi nějak fungovala.Budete jen k smíchu. Čas nezastavíte a nové pohledy na problematiku krmné dávky také ne.
Nedávno mi říkal kamarád, že byl u chovatele drobotiny a přímo před ním nasypal doprostřed klece nějakou hlínu nebo něco takového, možna šlo o tento produkt, a během chvíle se na místo sneslo hejno odchovaných mláďat a všechno bylo během chvíle pryč. Měla to být nějaká novinka, on sám nic takového neviděl. Byl udivený s jakým nadšením se na to ptáci slétli a sezobali to.
Možná zkusil,ale diskutovat by se mělo s argumenty a ne stylem jedna paní povídala,žeji jiná říkala,že možná něco takového.....
Chtěl jsem požádat zdejší chovatele,zkuste se poptat svých přátel z holanska,německa,rakouska na praktickou zkušenosti s tímto přípravkem.dekuji
Proč by se měl někdo namáhat a psát vám tady zkušenosti zahraničních kolegů, když už jste verdikt a své nekompromisní mínění o tomto přípravku vnesl hned při založení vlákna!!!!!!!
Dobrý den Milane, proč myslíte že ve vámi vyjmenovaných zemích by měli mít chovatelé větší či lepší zkušenosti s přípravkem Human N.E. ? Vždyť je to novinka a vyrábí jej / dle údaje na obalu / slovenská fa Chov nature.
No napíšem svoj subjektívny názor. Keďže pán Milan podniká v oblasti chovateľstva a nemá licenciu, alebo dovozné právo na tento výrobok -neviem ako to nazvať, tak samozrejme sa snaží všetkých potencionálnych záujemcov odradzovať od kúpy tohoto výrobku, pretože on by napr. ílové bloky nepredal , alebo oveľa pomalšie. To je podľa mňa dôvod antikampane pána Milana.
Vypadá to,že diskuse zase sklouzává do osobního napadání-snad to někdo promaže.Diskuse je to,že si minimálně dva řeknou své názory. Proč by mi měl někdo sdělovat zkušenosti chovatelů ze zahraničí? No protože předpokládám,že ty kamarády máte a mohli byste se podělit. Dokonce jsem slušně požádal.Já jsem svůj názor řekl a zdejší oponenti neřekli jediný argument.
109.90 podnikání není o pomluvách a odrazování zákazníků.
Má reakce nebyla napadání, ale jen konstatování, že pravděpodobně budou největší zkušenosti s přípravkem h. po nějaké době na Slovensku a u nás. Jste zbytečně ironický.
Máte sice pravdu, že jsem nepodal žádné konkrétní informace. Chtěl jsem pouze naznačit, že je prospěšné podávat některý z produktů tohoto charakteru. Ať už jílový blok (clay block) nebo tento rozebíraný Humac N.E. A uvedl jsem příklad, kdy byl můj známý svědkem toho, že to ptáci vítají. Jednalo se o zkušenost.