Aktuálně: 3 736 inzerátů212 123 diskuzních příspěvků18 278 uživatelů

pohlaví papouška dle teploty

anonymní (neregistrovaný) 22.07.2011, 18:13:32 xxx.xxx.33.7
Dobrý den, slyšel jsem, že o pohlaví papouška rozhoduje teplota, je to pravda? A při jaké teplotě je jaké pohlaví? Jsem ještě nezkušený chovatel, a chovám zatím jenom andulky. Jedna mi snesla 5 vajíček, ale odmítá na nich sedět, tak jsem se rozhodl, že si je vypiplám sám. Slyšel jsem že se dá postavit inkubátro z terária, můžu do toho ty vajíčka dát? Při jaké teplotě a vlhkosti? Vajíčka jsou 100% oplodněná, prosvítil jsem zatím to nejstarší a tvoří se tam žilková síť. Díky Petr
cone (neregistrovaný) 22.07.2011, 18:59:21 xxx.xxx.67.3
Myslím, že pohlaví je více spjato s teplotou u líhnutí plazů, kde je to prokazatelně dokázáno, u ptactva nevím. Teplotu v líhni byste měl mít nastavenou v rozmezí 36,9 až 37,5°C - údaj odborníka M. Reinschmidta, kurátora LPF. tentýž autor doporučeje vlhkost v líhni 40%. Údaje a rady ohledně výroby líhně, jejího provozu a všeho kolem je na trochu více povídání, měl byste si pořídit nějaký odborný článek nebo knížku, zabývající se touto tématikou. Případný seznam knih, ze kterých se dá čerpat vám mohu poskytnout. Pokud by se vám podařilo mladé vylíhnout, nastane vám další peripetie - tentokrát s dokrmováním .
anonymní (neregistrovaný) 22.07.2011, 19:07:52 xxx.xxx.33.7
Děkuji moc, dokrmování by mi ani tak nevadilo, ale pod představou, že bych musel hlídat teplotu a vlhkost v líhni se mi ježej vlasy na hlavě.
anonymní (neregistrovaný) 22.07.2011, 19:14:55 xxx.xxx.119.8
A až byste musel hlídat teplotu a vlhkost v inkubátoru po vylíhnutí mláďat to by se vám vlasy neježily?
anonymní (neregistrovaný) 22.07.2011, 19:40:52 xxx.xxx.33.7
no to už by bylo zase něco jinýho, protože bych věděl, že mladý už mám vylíhlí, ale když jsou ve vajíčku tak člověk neví jestli zárodek odumřel nebo ne, a jestli vůbec se to vylíhne :-D
anonymní (neregistrovaný) 22.07.2011, 19:45:50 xxx.xxx.119.8
Něco jinýho by to nebylo, protože mláďata můžou až do vylétnutí z hnízda pojít. I když dokrmujete seč vám síly stačí. Někdy totiž stačí na dokrmování síly, ale ne vědomosti.
anonymní (neregistrovaný) 22.07.2011, 21:28:34 xxx.xxx.0.70
Pokud se zárodky vyvýjely , tak bylo zbytečné do toho zasahovat , Samice by je vyseděla a odchovala . Příště bych to nechal na ni .
anonymní (neregistrovaný) 22.07.2011, 21:34:47 xxx.xxx.33.7
taky jsem si myslel, že bych to měl nechat na samici, ale už měla 5 vajec a stále se v budce nezdržovala a zárodky se vyvíjeli pouze proto, že ve voliéře bylo teplo
anonymní (neregistrovaný) 23.07.2011, 12:09:58 xxx.xxx.85.28
Tak asi samice neseděla, protože se zárodky vyvíjely.Kdyby bylo potřeba určitě by jí příroda napověděla co má dělat, aby se mladí vylíhly. Přehnaná starost neni taky dobrá, ptákům velí pud a ví co mají dělat. Hlavně když jste ty vejce vyndal a chcete si mladé vypiplat sám, tak se následně neptejte jak se to dělá. Pokud někdo přehazuje vejce jako horké brambory musí vědět co ho následně čeká.
Roman (neregistrovaný) 23.07.2011, 14:27:58 xxx.xxx.157.61
Pokud nemáte zkušenosti s postavením líhně tak se do toho ani nepouštějte. Ono postavit plně automatickou líheň není zrovna jednoduchá záležitost. Vejce potřebuje přesnou teplotu 36,9 -37,3 stupňů. Tu nedocílíte v nějaké výhřívané odchovně jelikož budete muset často vejce obracet a všechno teplo budepři otvírání unikat. V odchovně se bude střídat různá teplota a to bude mít i špatný vliv na čidlo termostatu takže nedosáhnete dané teploty. Na 90% se mláďata nevylíhnou. Dokrmování andulky od vylíhnutí je pro začátečníka také problém z důvodu její velikosti. Pohlavý u papuoška teplota nerozhoduje kdyby ano tak u druhů kde je méně samic jsme si je namnožili sami. Vejce nechte andulkám v hnízdě když je nevysedí tak zahnízdí podruhé. Můžou být mladé nebo nemají na hnízdění dostatečný klid. Pokud budete trvat na umělé inkubaci a pocházíte od prostějova tak vám je vylíhnu. Roman.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.