Jen pro zajímavost, tyto fotky jsou staré 2 týdny, od andulky, která se prala s druhou andulkou o budku, a když druhá andulka neměla budku tak šla a rozklovala své ,, soupeřky ´´ mladé
no andulky sice poklované jsou,ale mají také krváceniny pod kúží můžou to být modřiny z napadení,ale také pokud umírají kolem 14 dne..poliomavirus.......
Horní víko má, funguje to tak, že když jí chci vyčistit vyndám vajíčka, vysunu dno zasunu ho zpátky a nasypu podestýlku.je to mnohokrát rychlejší než sundavat celou budku a zase jí nasazovat. No co každý má jiný názor.
ty andulky nebyly ani jedna starší 6 dní, ale napadlo mně jestli ty podlitiny nemůžou být z toho jak jí třeba ta máma chránila před tou drhou samičkou........
Jak tu někdo zmiňoval polyomavirus kvůli podlitinám, to bych si troufla vyloučit, protože to by neodpovídalo (dle mýho) věku mrtvých mláďat.
Pokud jste viděl že samice soupeří o jednu budku, troufám si napsat, že taky je to jasné.
Nechápu jednu věc ... vy máte 6 párů andulek a hnízdí jen jeden? To je trochu divné ...
Kolik máte hnízdních budech pro tyto páry, že se tak vzájemně napadají? Jak máte pro toto společenství velkou voliéru?
Zkuste mi zodpovědět tyto otázky, příčina je dle mýho v prostoru nebo málo budkách, nebo obojího, práci prostě nemusí nemají vyhovují podmínky.
Ještě mě tak napadá, nemáte v chovu lichou samici?
Jinak se omlouvám za tu blbost na konci poslední věty, mělo tam být jen "nemají vyhovující podmínky"
souhlas s 204.249 Jsem taky zvědavá na odpověd. A ta budka se mi zdá taky nepraktická, potože když čistíte stejně musíte mládata vyndat, takže je to prašt jak uhod, jestli sundáváte budku nebo né.:+DDD
Napsala jste- Jen pro zajímavost, tyto fotky jsou staré 2 týdny, od andulky, která se prala s druhou andulkou o budku, a když druhá andulka neměla budku tak šla a rozklovala své ,, soupeřky ´´ mladé...jestli ta druhá samice neměla budku, tak je to jasné
mám 6 párů andulek, hnízdí dva páry, protože ostatní jsem oddělila, protože jsou agresivní,hnízdních budek se stejnými rozměry mám pro každý pár jednu, ale zřejmě se jim líbí jedna a ta samá.....
Velkou voliéru mám 3x3 m., takže mají místa dost......
Prostor máte pěkný, řešením by možná bylo přidat nějaké budky, ať mají na výběr z více ks ... Ale psala jste že už je to tuším třetí hnízdění, čili bych doporučovala spíš tento pár přesunout k těm andulkám, které jste již oddělila od ostatních. Začněte novou sezonu tím, že dáte všechny budky současně a na 6 párů dejte tak tři navíc, dejte je do stejné výšky a budky dejte dál od sebe