Aktuálně: 3 262 inzerátů220 106 diskuzních příspěvků18 350 uživatelů

vhodný věk páření - andulky

Hana (neregistrovaný) 19.07.2011, 14:16:44 xxx.xxx.128.59
Dobrý den, máme andulčí pár - samička má už 1,5 roku, ale sameček bude mít teprve 5 měsíců. Je vhodné dát tomuto páru budku? Myslíte, že je už sameček dostatečně zralý k páření nebo doporučujete ještě pár měsíců počkat? U samičky je mi jasné, že už vhodný věk má, nejsem si ale jistá pouze u samečka. Děkuji za radu či Váš názor.
anonymní (neregistrovaný) 19.07.2011, 16:06:29 xxx.xxx.228.154
Klidně jim budku dejte, sameček již může napářit
anonymní (neregistrovaný) 20.07.2011, 10:12:13 xxx.xxx.252.35
a pokud by se mu ještě nechtělo, tak si počkáte, ale budkou nic nezkazíte
anonymní (neregistrovaný) 20.07.2011, 20:40:13 xxx.xxx.0.70
Hlavně množit a šup mladé do výkupu hlavně množství na kvalitu nehledˇte.Pani počkejte šest až sedm měsíců pak jim dejte budku.
Hana (neregistrovaný) 21.07.2011, 09:14:43 xxx.xxx.128.59
Děkuji za první dva názory, také si myslím, že pokud bude sameček dost zralý, tak mladé budou, když ne, nic se neděje, v klidu si počkáme. Co se týká posledního příspěvku, tak NIKDY mladé andulky do výkupu nedávám a v žádném případě bych je tam nedala!!! Andulky jsem zatím měla vždy zamluvené ještě když byly v budce a párů máme jen několik, takže žádný velkochov. Navíc jsou krmeny jen nejkvalitnějším krmením s vitamíny, spoustou zeleného krmení, denně čerstvou vaječnou míchanicí, k dispozici mají neustále sepiovku, grit, minerální kostku, senegalské klasy atd., takže výdaje za andulky jsou mnohonásobně vyšší, než symbolická cena, za kterou mladé prodávám - zásadně přímo budoucímu majiteli. Navíc se snažím, aby samička neměla v průběhu roku víc než 1-2 snůšky. Zatím bylo vždy zájemců více než andulek a momentálně je jediný pár, u kterého bych letos případně mohla počítat s mláďaty. Samička ještě nikdy vejce nesnášela (má 1,5 roku, takže u ní skutečně problém nevidím) a dotaz jsem vznesla právě jen proto, že jsem chtěla znát názor na věk samečka. V každém případě jim asi během měsíce budku nabídnu a vše nechám pouze na jejich rozhodnutí.
anonymní (neregistrovaný) 21.07.2011, 09:25:42 xxx.xxx.139.188
Určitě jim budku dát můžete,když budou chtít,tak zahnízdí a nehleďte na příspěvek 0.70,všichni neprodávájí ve výkupu.Ať se daří.
anonymní (neregistrovaný) 21.07.2011, 09:54:01 xxx.xxx.68.194
Tak proč jste prosím dala tento dotaz , když jste tak zběhlá v chovu ?

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.