Dobrý den, máme andulčí pár - samička má už 1,5 roku, ale sameček bude mít teprve 5 měsíců. Je vhodné dát tomuto páru budku? Myslíte, že je už sameček dostatečně zralý k páření nebo doporučujete ještě pár měsíců počkat? U samičky je mi jasné, že už vhodný věk má, nejsem si ale jistá pouze u samečka. Děkuji za radu či Váš názor.
Děkuji za první dva názory, také si myslím, že pokud bude sameček dost zralý, tak mladé budou, když ne, nic se neděje, v klidu si počkáme. Co se týká posledního příspěvku, tak NIKDY mladé andulky do výkupu nedávám a v žádném případě bych je tam nedala!!! Andulky jsem zatím měla vždy zamluvené ještě když byly v budce a párů máme jen několik, takže žádný velkochov. Navíc jsou krmeny jen nejkvalitnějším krmením s vitamíny, spoustou zeleného krmení, denně čerstvou vaječnou míchanicí, k dispozici mají neustále sepiovku, grit, minerální kostku, senegalské klasy atd., takže výdaje za andulky jsou mnohonásobně vyšší, než symbolická cena, za kterou mladé prodávám - zásadně přímo budoucímu majiteli. Navíc se snažím, aby samička neměla v průběhu roku víc než 1-2 snůšky. Zatím bylo vždy zájemců více než andulek a momentálně je jediný pár, u kterého bych letos případně mohla počítat s mláďaty. Samička ještě nikdy vejce nesnášela (má 1,5 roku, takže u ní skutečně problém nevidím) a dotaz jsem vznesla právě jen proto, že jsem chtěla znát názor na věk samečka. V každém případě jim asi během měsíce budku nabídnu a vše nechám pouze na jejich rozhodnutí.