zodpovědný chovatel Vám neodstavené mládě nikdy neprodá! Určitě kupte mládě dokrmené, ochočí se jedna radost ale pokud nemáte s dokrmovaním ani teoretické skušenosti tak nedokrmujte! Ke krmení směs pro střední papoušky + ovoce+zelenina + naklíčené zrní. Dále pampelišky, jeřabiny, černý bez atd atd. Ale tohle si můžete vyčíst v každém článku o mníšcích. Je to asi 3 roky zpátky co jsem musel dokrmit jedno hnízdo mnichů, všichni šli do rodin na ochočení, jsou to fantastičtí mazli, mohu na ochočení jen a jen doporučit! Tomáš
Tomáš: mě by spíše zajímalo...v kolika týdnech je chovatel obvykle prodává...mám totiž strach abych si ho nepřivezla moc malého. Za odpovědi děkuji. Anna
K čemu Vám bude tenhle přesný údaj? nehledě na to že u každého mláděte je to jiné. Trvám si na tom, že poctiví prodejce Vám neodstavené mladé neprodá! Když narazíte na podvodníčka, stejně Vám nakuká co chce, že mládě je staré tolik a tolik. To jestli má mládě 2 nebo 5 mesíců od oka stejně nepoznáte. 10 týdení mládě by už samostatné být mělo...
Proč by ho chovatel neprodal dříve? Pokud si to kupující přeje. Já si brala mníška v 5-ti nedělích a dokrmovala jsem si ho. Zkušenosti jsem neměla. A v pohodě.
V 6 -ti týdnech se určitě ještě musí dokrmovat. Minimálně ráno a večer, od 8 týdnů pouze večer a od 10 ti by mohl být už samostatný zcela. Ale všechno je to cca.
Pro 102.116 Dle mého názoru by se mělo rozlišit zda se jedná o mládě z hnízda nebo již ručně dokrmované .
Vy jste si asi brala mládě z hnízda na dokrmení .
Ručně dokrmovaná mláďata by se měla prodávat až po odstavu .
Pro 68.194 . Já jsem si brala mládě ručně dokrmované v těch pěti nedělích a pokračovala jsem v dokrmování. Co je na tom divného? Přeci není rozdíl, kdo dokrmuje. Neob máte jiný názor?
pokud to máte nastudované co a jak dělat při dokrmování tak s tím problém nemám. Každý musí nějak jednou začít... Vadí mi ale takoví lidé (a není jich málo) kteří si myslí jak to není jednoduché a flákají to. Kaši ohřejí buď moc (popálené vole) nebo málo (problémy s trávením), nedodržují hygienu pod mládětem (možná infekce zažívacího traktu). Místo toho aby krmily aspoň 3x deně, krmí jen jednou protože mládě ještě nemá strávané z minulého krmení (potíže s trávením kvůli studené dokrmovačce) atd.atd. I s takovýma expertama jsem se setkal. Kdo si o tom něco přečte, bude to dodržovat a hlavě ho to zajímá tak s dokrmovaním není problém. Tomáš
Pro Tomáše: Máte pravdu. Já to beru podle sebe. Vyvařuji, kupuji bio přesnídávky,... Jenom v jednom mám mínus. Teplotu zkouším na ruce. To si tady asi vyslechnu!! Ale nikdy nebyly problémy, takže asi to neodhaduji až tak špatně. Iva