Mladý pár od ppenantů- vylétají jim ted mladé,ale samec jim škube (sice jemně,ale škube) peří z krku,hlavy a částečně ze zad! Co s tím? Nenutí je takhle aby létaly . .setkali jste se s tím- já né!!
Pokud je to možné, tak bych dal samce do vedlejší voliery a nechal mladé jen se samicí. Buď je bude samec krmit přes pletivo, nebo to nechá na samici.
Fylip
určitě je neškube aby je přinutil létat,spíše to bude tím že je již samec zase v toku a chce hnízdit,já to měl letos u pestrých,mě je začali škubat jěště těsně před vylétnutím z hnízda v budce,s tím oddělením nevím-mě po vylétnutí mladých vždy krmí mladé pravě samec,samice se mezitím připravuje na další hnízdo,hrabe v budce,u korel má již v době vyletnutí mladych mnohokrat uz i prvni vejce.
No máte pravdu,asi jde znovu do toku. Jenže mi je škube i samice. Před třemi dny byly všechny opeřené a ted všechny mají holý krk, hlavu a částečně i záda . .Oddělím samcehned zítra . .ale musí do voliéry dál od nich,jen tiu mám volnou
Pokud nemáte prázdnou voliéru, tak nikam toho samce nedávejte, jestli je v toku bude dost agresivní a mohl by jste udělat víc škody než užitku. Pokud mladý nervou do krve nechala bych to tak, až se osamostatní oddělit a nechat obrůst nebo odebrat a těch pár dnů dokrmovat sám.