Ten v lavo je určite samec a ten druhý je podlamna tak tiež samec ked už mali 1rok už by dávno sadli.Už aj 6mesačné sadnú.To musíte sledovať či píska a lebo iba kričí.
Pokud ty korely jsou rok staré, tak se samci musí projevovat zpěvem, který je i pro méně zkušeného chovatele nezaměnitelný s pískáním typického u obou pohlaví. Pohlaví se poznává špatně, natož z fotky a ještě poměrně z daleka, nejsou to dvě samičky? Mají předloženou budku ke hnízdění? Pokud ano, tak podle chování by to mělo být u ročních ptáků vidět jak se k sobě mají
ten po levé straně zpívá krásně, ale pokud je ten druhý taky samec, tak toho jsem zpívat neviděl.Jeden chovatel zkoušel na niti měl jehlu a dle něj by ta druhá korela v pravo měla být samice. Já jsem to taky zkoušel a taky se mi to točilo, nebo-li dělalo kroužek. Ono je to focené mobilem, proto jsou ty barvy tak jasné...
Děkuji Vám všem, kteří jste napsali, že jsou to oba dva samci. Opravdu byli, podařilo se mi jednoho vyměnit za samici, tak budu doufat, že ještě letos zahnízdí.Jsem v chovu korel v začátcích a alespoň mám další zkušenosti.