Zdravím,
vypadá to jako pozinkovaná Darina. Na žaka je malá, leda tak na převoz. Má rozměr 47 x 47 x 63 cm. Měla jsem ji na korelu a na alexandra malého (samozřejmě zvlášť), ale většinu dne byli puštění.
Přátelé,podívejte se co je v ní za papouška. A síla drátu,velikost misek,to prostě není běžná klec na andulku nebo korelu,ty znám,prodávám je.Žádná ARA,Darina,Lusi,Iza a pod.
Ano na převoz,víkend na chatě,odstav mladých
pro Milana 19.75
ano drát je silný, misky velkě a jsou v ní žakové, ale to co se dnes prodává na andulku nebo kanára, do toho bych já nedala pomalu ani křečka (velikostně). Ti ptáci potřebují víc místa než jen aby se tam vešli a mohli poskočit z jednoho bidýlka na druhé a zpět. To není pro ně žádný příjemný život. Já mám pokojovou voliéru, kterou výrobce nebo spíš prodejce prezentuje jako voliéra na žaka či dokonce aru, ale já v ní mám jen dva alexandry malé. A to jsou ještě většinu dne puštěni. Ono se řekne je to jen navíkend, ale zkuste se zavřít na dva dny třeba na záchodek. Uvidíte jak vám pak bude.
V čem máte ručně dokrmované žaky nebo amazoňany ve stáří 90dní a víc? Ani na to by se nehodila? Nemyslím někoho kdo jich má 10.Ale 1-2? A co jako karanténa pro nemocného jedince? Samozřejmě že je lepší papoucha na chatu převézt v přepravce/klec se na převoz moc nehodí/ a dát ho do normální klece nebo voliery,ale jsou prostě lidi,který nemaj prostor nebo peníze/je pozdě jim říkat,že to měli zvážit před koupí/,nebo nechtěj miláčka nechat v noci venku. Já mám třeba žakinu bez nohy/asi kočka/ a ta se ve velké kleci moc necítila a necítí-nenaučila se přistávat a lezení je pro ni lepší v malé kleci.
Určitě by se do této klece dva žakové v době odstavu vešli, ale právě v tomto období stále posilují prsní svaly - mávají křídly a na to se mi taková klec napozdává. V podobné mám nyní dva senegalce - také v odstavu a ani toto řešení nepovažují za nejoptimálnější. Na odstav žaků či pap. konžských mám klec 1x1x0,75m s většími dvířky na pohodlné vyndávání papoušků na ruce.