na internetu kdo prodá žaka kongo v Praze,ale jako by všichni vymřeli.Jak je to možné,to tito papoušky nikdo nechová?Už nevím kde hledat,poradí někdo?Nejsem chovatelka jen hledám mazlíka.
www.parrots.cz , jsou z Prahy,mám od nich teď zrovna skoro 3.měsíční samičku.Ale teď zrovna nemají,jsou vajíčka před vylíhnutím,tak číhejte a pak si ho zamluvte.Paní je i ochočuje a cvičí....ale je to na dýl,když se ještě nevylíhly....
tak já nevím, ale tenhle inzerát je na ifauně už několik týdnů:
http://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/1496090/prodam-papousek-zako-velky/
Sehnat dokrmeného žaka není problém, jenom se nesmí hledat to nejlevnější. Dokrmit žaka je práce na 3 měsíce a ta se musí započítat do ceny papouška. Stejně tak práce a čas se sestavením chovného páru a starost a něj. Tzn., že kvalitního dokrmeného žaka momentálně koupíte za cenu 13 000 - 15 000,-Kč.
existuje zařízení zvané "veřejná doprava" a s tím se dá dojet leckams. tudíž není nutné striktně hledat pouze v praze, ale porozhlídnout se i po inzerátech z prahy dobře dostupných lokalit - například středočeský kraj, liberec, plzeň, pardubice atd.- vše do hodiny cesty z prahy
http://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/1496929/zako/
Veřejnou dopravu bych moc nedoporučovala,už jenom stres pro ptáka,že je zavřený někde v přepravce a ještě drkotání hromadnou dopravou,lidi,hluky.......lepší rychle přenést,nebo převést v autě.
popřípadě pokud bude chovatel z Prahy,mohl by i za poplatek ptáčka dovest po předchozí konzultaci a návštěvě........
Já osobně si taky myslím, že koupit žaka neni problém. Na rozdíl od např. konžkého. Já sháním dokrmeného konžského, popř. mládě k dokrmení už 3 měsíce a nic.
Bože lidi, já vozím papoušky z ciziny, u nás jezdím po celé republice jen kvůli tomu aby to bylo nepříbuzné do chovu a vy se bojíte vystrčit z Prahy nos. V uzavřené transportce se pták nestresuje.Horší to je když si vezmete klec a převážíte ho v kleci v autě, to je bomba. Zase tady někdo straší, že si má papoušek při převozu zacpat uši. Jděte se vycpat s takovýma informacema a nestaršte začátečníky blbostí. Co se člověk na diskuzi poslední dobou dozví za kraviny to je fakt hrůza.
Vycpat se jděte vy!!! Když se ručně dokrmené mládě odveze pryč od svého "rodiče",strčí se do transportky,neví co se s ním děje,slyší různé neznámé zvůky...........to vůbec není stresující. Ale hádat se nebudu,posílejte si je třeba v balíku,to jim přece taky nemůže uškodit.