Dobrý den :-). Rozhodně jsou lépe ochočitelní papoušci, třeba aymarky. Navíc vzhledem k jeho velikosti mu jako mazlíčkovi hrozí v domácnosti dost nebezpečí, Létá velmi rychle, je přirozeně plachý. Ještě možná je dobré zvážit, jak málo je jich u nás chováno, takže je i trošičku škoda ho držet jako osamoceného mazlíka, když už papoušíčka, tak lépe dostupného a trošku klidnějšího šedokřídlého.
Žlutolící - Forpus xanthops - jsou z dostupných druhů Forpusáků nejméně zastoupeni v našich chovech, ikdyž je řada chovatelů rozmnožuje a nabízí - tedy občas. Takže kromě trochy toho času na shánění žluolících musíte počítat ještě s trochu vyšší cenou, odhadoval bych cenu nyní nad 5,5tis.Kč za mladý pár, spíše však počítejte více. S jejich chovem osobní skušenosti nemám, pouze je jeden z mých přátel odchovává.
Ano, pár mám už zamluven. Cena je 250 EUR za letošní sestavený nepříbuzný pár. Chtěla jsem vědět, jestli je jejich chov složitý, prostě jestli někdo s chovem zde zkušenosti má. Já chovám pouze šedokřídlé.