Dobrý den, prosím o radu, týkající se andulek. Náš pár má momentálně v budce mláďata za 2. snůšky, v první bylo celkem 6 mláďat, ve druhé 3; těm jsou nyní cca 3-4 týdny, takže jsou zatím všechna v budce, nejstarší mládě možná brzy vyletí. Pár se opět asi týden páří, takže brzy čekám třetí snůšku. Nerada bych ale, aby se samička příliš vyčerpala, přece jen už by na ni mohly být 3 snůšky příliš. Proto bych přivítala nějakou radu co by bylo pro andulky nejlepší. Mám snesená vejce vyhodit a po vylétnutí mladých pak okamžitě odstranit budku nebo máte případně nějakou jinou radu? Jinak pár je starý asi 1,5 roku a letos měli mladé poprvé. Děkuji.
Keď ich chováte v klietke vo vnútorných priestoroch, tak mláďatá vyložte z búdky na podlahu a búdku odstráňte, alebo uzatvorte vletový otvor napr. kelímkom od jogurtu.Samičku vysiluje znáška a nie odchov.
Děkuji za radu. Klec máme v bytě, kde je nyní teplota mezi 25 - 26 stupni (odpoledne i tepleji). Mám tedy současná mláďata nechat na podlaze v kleci - to nejstarší už má 32 dnů, tak by mohlo být i na bidýlku - a budku odstranit? Nebude to u těch menších mláďat vadit (2 mladší jsou staré 23 a 24 dnů)? Když už se andulky páříly, není na to pozdě? Je mi samozřejmě jasné, že hlavní problém je snášení vajec, které samičku vysiluje - celkem jich ve 2 snůškách snesla 12 - tedy 6+6 (u druhé se ale vylíhla jen polovina) a bojím se, že třetí snůška by ji mohla totálně vyčerpat.