Radku ,ano ,běžně se to tak dělá, ale je to škoda, protože sameček pomáhá samičce s krmením mladých.Je to hrozná věta ,ale je to tak.Nejlepší je mít stejný počet samečků jako samiček a chovat to v párech.Jinak je tady na foru ode mně příspěvek o chovu kanárů ,tak si ho najdi a přečti.
Radku to můžeš ,ale velké úspěchy od toho nečekej,nejlepší je chovat po jednom páru .Samečci se budou chtít pářit jenom s jednou nebo dvěma vyvolenýma ,bude docházet k šarvátkám mnoho neoplozených vajec a navíc samičky budou chtít snášet do jednoho hnízda a sedět nebude třeba ani jedna.To jsou moje zkušenosti,ale i dalších chovatelú kanarkářů,.zkusit to můžeš ,možná že u tebe to bude fungovat, víš že vyjímky existují,Pokud se o to pokusíš dej vědět jak se ti zadařilo.Přeji hodně úspěchu
Ahoj Radku
Jaká klec je ideální to nevím,ale musí být tak velká aby musel kanár z bidla na bidlo popoletět a ne přeskakovat.Já mám klece ze starého nábytku kuchyňské linky ,peřináče a je to vyhovující délka asi 80 cm ,mohou být i trochu kratší .Jsou to bednové klece což je lepší než klece otevřené ,podle mne,mají více klidu a cítí se víc v bezpečí.Je to jen můj názor , je jen na tobě jaké si uděláš.
Dobry den
Prosím o radu.Mam parek kanarku a samička měla tři mlade ktere krmila asi 14dní ale dnes jsem tam našla jedno mrtve a ty další nejsou nakrmena ,samička na nich poctivě sice sedí ale mládata bohužel hynou.Prosím nevíte proč to tak je?Ted sedí po druhe ale první hnízdo s pěti mladyma dopadlo stejně nezustalo ani jedno.Nevím co dělam špatně,je mě to dost líto když to takhle vidím.Děkuji za rady.LIBA
Hezký den
Myslím že děláte stejnou chybu jako ostatní před vám,krmíte vaječnou míchanici.Po dobu sezení krmte pouze suché krmen,í .samička jde znovu do heku a přestane mladé krmit,neboť chystá novou snůšku.Pokud máte ještě jiné kanářice tak mladé podložte pod jinou samičku.Až znovu nanese a zasedne krmte pouze suché zrní až před líhnutím dva dny podejte jí vaj . míchanici.Tady to hnízdo je asi ztracené,no přeji vám abych se mylil.Prosím napište ,jestli je to tak jak píšu děkuji
Mate asi pravdu krmím vaječnou směsí,myslela jsem když mají mlade tak potřebují vaječnou směs.Takže když mají mlade tak jim ji nemám podavat?jen suché krmení?Děkuji moc
paní Líbo obráceně když sedí tak jenom suché až když mají mladé tak ano. vaječnou smes.Jinak jestli ještě žijou zkuste odchytit samičku a dát ji pryč 14 denní kanárky krmí i sameček a ona když na nich sedí tak k nim nemá přístup .Je to pokus mohlo by to vyjít pokud ještě žadoní o krmení