Dobrý den
- teplotu se snažím mít 37-38°C, ale někdy něco přes 38°C
- jinak druhé mládě co mělo volátko v pořádku, tak už předrostlo to první (Ultimo)
- spálené volátko jsem léčila odvarem z heřmánkem
Pokud by vaše mládě č.1 mělo popálené volátko, tak byste o něj s největší prvděpodobností již přišla. Nechala jste si vsugerovat nějakou iluzi o popálení.
Mláďata vcelku prospívají, jen u toho prvního máte dojem, že jste něco pokazila a nyní se to snažíte napravit - tomu bych přisuzoval zpomalení růstu.
Dobrý den,
nemají mláďata zpomalený růst nějak moc ?
Pokud se vylíhla kolem 11.6. tak mají zhruba 1 měsíc stáří a korely vylétají zbudky cca 28. den (pokud jsou fotky vložené8.7. aktuální - soudím dle toho) . Neměla by tedy mláďata být již opeřená ? Nemají náhodou nějakou vrozenou nebo jinou vadu?
A nebylo by lepší aby si slečna došla s ptákama za odborníkem-veterinářem. Zase jí tady strašíte, že ptáci nemají peří. Napřed teplota kaše, pak spálené vole a teď jsou ptáci bez peří. Z těch rad tady musí být každý úplně mimo. Nechte slečnu ať to řeší s lékařem a ne s laiky a ještě k tomu na internetu. Neustálýma předobrýma radama toho víc zkazíte než pomůžete.
Mýslím si že ji nikdo nestraší . Jen mě to zájímá jak to dopadne , při normálním průběhu by korely byly před vylétnutím z budky. Upozorňuji že má úvaha se zakládá
na tom že poslední vložené fotky jsou aktuální a nejsou staršího data. Možná jsou to opravdu jen starší fotky a vše je v pořádku , co jí přeji .
Dobrý den, pro úpřesnění faktů, fotky jsou aktuální. Sama vím, že korely rostou pomaleji než je normální u mláďat ostatních. Mám skoro stejně stará mláďata u druhé páry korel, která jsou už opeřená a chystají se vylétnout z budky. Ale na internetu jsem četla, že ruční dokrmování korel trvá až 8týdnů.
Jinak s tím slabým mládětěm má pan šiška pravdu. Jelikož jsem nikdy neměla zkušenosti s popálením volat, tak jsem nevěděla zda je vole popálené nebo ne. Myslím, že příčina špatného stavu je asi plíseň. Což teda nevím jestli zvládnu.
Bohužel jsem se potkala s neúspěchem, dneska umřel Ultimo. A co jsem si pročítala nemoci papoušků, tak bych řekla, že měl možná zánět volete nebo plísně, já už fakt nevím. No je fakt, že je to moje první dokrmování, takže nemůže být všechno ideální a podařené, jako u chovatelů, kteří dokrmili už spoustu mláďat.
Je to smutné, ale vemte to tak , že zase máte nějakou novou zkušenost . Myslím že jste dokrmováním nic nezkazila , že tam byl asi problém již od vyjklubání z vejce. Ať se daří .
Zánět volete můžete vyloučit sama - krmila jste někdy kaší o teplotě 43°C? Jinak vaše diagnostikování bez nějakých jiných vědomostí je zcla ošidné, laik může na uhyn "napasovat " polovinu nemocí , o kterých si něco přečte. Nechci tím znevažovat vaši snahu o dokrmení, po celou dobu jsem vám držel palce, ale sama jste zjistila, že vše jednoduché napohled není zas až tak jednoduché v praxi.
Snad byste mohla i občas do krmné kaše přidat dvě kapky Acidomid E nebo jablečného octa a samozřejmě všechna různá vylepšení kaše vypustit. Zabít se dá i přílišnou snahou a láskou.
Acidomid E - působí jako prevence bakteriálního onemocnění, snižuje rizika eventuálních průjmových onemocnění / velmi obecně popsána mechanika přípravku /.
Dobrý den. Nepochází rodičovský pár z chovu, kde probíhala několikaletá přiliš úzká příbuzenská spáření? Dejte fotku rodičů, jen pro zajímavost, jak vypadají.