Aktuálně: 3 728 inzerátů209 841 diskuzních příspěvků18 242 uživatelů

Kvašení kaše ve volátku

LuckaR
LuckaR 23.06.2011, 16:49:27 xxx.xxx.159.149
zapomněla jsem tak k tomu kmínavímu čaj napsat-zarovnaná lžička kmínu dám sem fotky jak vypadá to volátko, fotky jsou pořízené teď a hned po sobě
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 23.06.2011, 17:37:17 xxx.xxx.249.198
Doporučuji nedokrmovat směsí Kaytee ale používat Nutribird. S Kaytee jsem se já i kolega potýkal několkrát s problémem špatného trávení. Po zpětném návratu k Nutribird už se žádný problém neopakoval a já osobně už nikdy Kaytee používat nebudu. Neříkám, že Kaytee je šmejd, několik mláďat jsem s ním bez problému odchoval, ale myslím že Nutribird je kvalitnější a nikdy k problému s trávením nedošlo.
anonymní (neregistrovaný) 23.06.2011, 17:38:40 xxx.xxx.174.89
Podle druhé fotky se mi zdá, že má popálené vole. Fotka možná klame. Nemá na voleti nebo krku červené fleky?
anonymní (neregistrovaný) 23.06.2011, 17:39:02 xxx.xxx.249.198
Jinak při problémech s trávením jsem používal Degan
anonymní (neregistrovaný) 23.06.2011, 17:58:28 xxx.xxx.74.245
Hlavně , krom popáleného volete je vole i přeplněné potravou, proto pták špatně tráví. Dávala se tady rada ohledně nižší teploty pokrmu, ale tu nikdo neakceptoval naopak se tu objevilo doporučení teploty kaše 40°. Občas je dobré naslouchat více radám a ne jen jednostarně přikyvovat.
anonymní (neregistrovaný) 23.06.2011, 18:15:32 xxx.xxx.74.245
pro 249.198 i já dokrmuji kaší NutriBird,takhle malá mláďata potřebují trávicí enzymy,které NutriBird obsahuje. Kayte se hodí k dokrmování spíš mláďat starších. Takže máme stejné zkušenosti. To přidávání hroznového cukru do kaše byla taky síla.
cone (neregistrovaný) 23.06.2011, 18:52:47 xxx.xxx.67.3
Popálené volátko poznat z těchto fotografií je věštění z křišťálové koule. Každopádně překrmujete a věštit teplotu ze hřbetu ruky je něco víc než jen diletanství. Jinak nejdelikátnější a nejnáročnější druh, co jsem dokrmoval byly agap. cany, teplota kaše - max. byla 40°C, dokrmoval jsem i zn. Kaytee, ne proto že mi ji nějaký dealer či vet mající ji skladem vnutil. Jistě můžete K. používat, NTB jsem používal také, zrovinka i zn. Harrison's s doplněním Avian proenzyme a věřte, že jsem nějak přenadšen z těchto zn, nebyl. Mimo jiné jste ještě nepopsala frekvenci krmení a množství na jednu dávku. Krmení " od oka" nebo s přesným stanovením pauz i množství z fotografie - viz Orina - je také dost k zamyšlení. Jednostrané přikyvování nebo poslouchat rady chovatelů s velmi malými zkušenostni - máte na výběr, jo jěště lze se nechat zlákat na vlastní experimenty - hroznový cukr nebo i něco dalšího. Hodně štěstí.
LuckaR
LuckaR 23.06.2011, 19:13:23 xxx.xxx.159.149
Frekvence není stanovená, jelikož mám teď zkouškové a jsem pořád doma, tak mláďata pořád pozoruju zda už mají vytráveno nebo ne. Takže jak měli prázné volátko tak jsem krmila. Jelikož mládě pořád žadonilo o kaši dávala jsem 5-6ml. Co se dá teda dělat? je možné že by mohlo být popálené, když je ta struktury obsahu volete hlenovitá.
LuckaR
LuckaR 25.06.2011, 20:05:00 xxx.xxx.159.149
No opovědi na svou otázku jsem se tu nějak nedočkala. Proto děkuji za radu osobě, která ví, že o ní mluvím. :) Jinak Ultimo je na tom trošku líp. A pro ostatní rychloběžku už jsem si sehnala, takže kaši měřím, aby nebyla horká. Příští týden, pokud se bude malým dařit, přidám sem fotky.
anonymní (neregistrovaný) 25.06.2011, 21:26:55 xxx.xxx.96.134
Bohužel musíme si radit na mail inkognito, abychom nedostali za dobrou radu veřejně s podpisem na diskuzi po papuli.
cone
cone 05.07.2011, 13:09:25 xxx.xxx.67.3
Dobrý den LuckoR, jak pokračuje vývoj a růst mladých? Možná by bylo i poučné pro další čtenáře seznámení s vývojem situace a s podniknutými kroky v dokrmování. I za jiné postupy a za podpis vám samozřejmě nikdo "po papuli " nedá, to vám garantuji. PS- a marně lovím ve své ještě dobré paměti kdy a komu se tak stalo, ale nic se mi nevybavuje.
cone
cone 05.07.2011, 13:36:52 xxx.xxx.67.3
Ještě bych si dovolil vás nestranně a bez nějakých bočních úmyslů seznámit s doporučenou teplotou dokrmovací kaše různých autorů a výrobců krmných směsí. - M.Reinschmidt - Umělá inkubace a ruční odchov papoušků - doporučuje teplotu v rozmezí 38 až 40°C - R.Wagner - PAPOUUŠCI umělý odchov mláďat - dokonce 41°C - R.aB. Mieslerovi - Průvodce umělým odchovem ptáků - zde je pouze zmínka o možném popálení volete při teplotě nad 43°C - M.Bartl - ŽAKO papoušek šedý - doporučená teplota kaše je 37 až 38°C s upozorněním možného popálení při teplotě kaše nad 43°C - M.Bartl - Umělý odchov /seriál vycházející v čas. Papoušci r. 2008 / 37 až 38°C, popálení hrozí nad 42°C - návod u směsi pro ruční krmení KAYTEE Exact Hand Feeding - cituji ". Před krmením ochlaďte směs na 40 °C" - příbalový leták s návodem u směsi pro ruční krmení zn. Dr.Harrisons /Recorvery Formula, Neonate Formula,Juvenile Formula / - cituji - "krmte směs o teplotě asi 41°C" Názor na optimální teplotu nebo na vhodné rozpětí teplot si vytvořte sami. Příjemný sváteční den
bellina (neregistrovaný) 05.07.2011, 21:31:04 xxx.xxx.174.89
Dobrý večer, taky by mě zajímalo jak se mladým daří? A jestli tedy ta *přísně tajná* :-) rada mláděti opravdu pomohla? Doufám, že ano....
anonymní (neregistrovaný) 08.07.2011, 10:35:11 xxx.xxx.244.74
Když jsem začínala s dokrmováním(mníšek) tak jsem měla stejný problém. Hned jsem volala na veterinu a tam mě poradil pán, at dám mrněti trošku vody s pár kapkama octa. Od té doby jsem dokrmila opravdu moc papoušků a žádnej nezemřel ani neměl problém s vyprázdnováním . Je to jen zkušenost od staršího pána,který chová papoušky. Možná pomůže někomu jako mě. Hezký den Dagmar
anonymní (neregistrovaný) 08.07.2011, 10:50:03 xxx.xxx.109.90
Trošku starého sedliackeho myslenia. Vták má teplotu o niečo vyššiu ako človek, okolo38 Stupňov. Tzn. matka nemôže kŕmiť vyššou teplotou, preto pri dokrmovaní zohrievam kašu na túto teplotu.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.