Dobrý deň, mám hneď dve otázky pre skúsenejších chovateľov. Priniesol som si domov papagaja.. Samozrejme o chove som sa dal poučiť a taktiež to nie je môj prvý papagáj v živote ktorého som choval, ale mám otázku, či si ešte na mňa zvykne a skrotne keď bol vyletený z hniezda medzi ostatními papagajmi 3 týždne?! A ďalšia otázka je či je to Alexander malý alebo veľký. Ďakujem za odpoveď
Malý...a doufejte že si zvykne:) každý ptáček je individuum..ze začátku ho hlavně nestresujte že ho bude enutit vam lozit na ruku, doporučuje se až 3týdny s ním být v kontaktu jen pří výměně krmiva a vody....
Zdravím,
určitě se dá ochočit. Já mám od října alexandra malého z voliéry, který se narodil v červnu a již je napůl ochočený, neplaší se při každém pohybu, bere si jídlo z ruky, vrací se pro pamlsek do klece sám. Dokonce mi již s druhým ochočeným alexandrem poskakuje po pracovním stole kde pracuji na počítači a nevadí mu, že hýbu s rukama jak píšu nebo i s myší, prostě jen poodejde. Záleží hodně na tom, kolik mu budete věnovat času.
Dobrý den
Určitě si zvykne. Já osobně vlastním Alexandra velkého. Koupil jsem ho a už byl půl roku starý, teď má 2. roky a můžu říct, že je to paráda. Pokaď je někdo doma tak je vždy puštěný z klece. Musí všechno vidět je strašně zvědaví. Takže bych určitě neměnil…