Prosím o radu, nemohu z toho spát,v jednom pražském autoservisu jsem objevila špinavou volieru a v ní samotného oškubaného kakadua,prý se vyškubává sám - čemuž věřím, jsem pejskař a koňák,s papouchy nemám zkušenost,ale je mi ho strašně líto,evidentně není v pohodě,majitel ho takto má už 12 let,prý mu nic není,ale by ho i prodal za 15tisíc,jsem ochotná jej vyplatit a najít mu lepší domov,poradte prosím,můj email je antodingac@seznam.cz, Alena
Jde o to že větší ptáci jsou holt závislí na společnosti dokážou přilnout k člověku hodně silným poutem...škube se očiviedně z nudy možná z nedostatku pestré stravy, či malé voliéry....tito ptáci také hodně trpí stresem...bylo by od vás hezké gesto vykoupit jej:) určitě by se vám odměnil vřelím přátelstvím..a pokud byste si jej nechtěla nechat tak záleží co je to za poddruch kakadua...a dejte si pozor aby vás netahal za nos a neprodal vám ho z apřemrštěnou cenu! :) nejlépe poradit se s nějakým centrem pro exotické ptactvo,ale taky ne každé centrum se umí starat bohužel o své papoušky...Hodně ůsěchů a dejte vědět co a jak! a popřípadě by mě zajímalo i jak papoušek vypadá!
Dobrý den,
Papoušek, který se už jednou začal škubat se hodně špatně tento zlozvyk odnaučuje, zvláště u tak inteligentního papouška jako je kakadů.. Veterinář Vám v tomto směru moc neporadí, snad jen to, co Vám řeknou všichni tady na diskuzi a to co nejvíc zábavy (hračky, lana, větve na okus) a pestrá strava. Neříkám, že odnaučení škubání je nemožné, psal tady jeden Pán Záruba, který dal do kupy oškubanou Aru Marakanu, možná by Vám pomohlo přečíst si toto téma, ať víte do čeho jdete v případě, že by od Vás kakadua nikdo nekoupil. Postupoval perfektně a před tím co dokázal klobouk dolů. Tady je odkaz http://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/623270/re-ara-marakana-a-ara-zlutokrky
Nikdo Vám neřekne, jetli je cena vysoká, nebo nízká, když neuvedete o jakého kakadua jde.
Fylip
tady přece vůbec nejde o peníze,ale o toho živého tvora, je to bílý kakadu a chocholku má žlutou,strašně mě to trápí,je v té voliéře sám, sama chovám kavkazáky a aby jim nebylo smutno - mám rovnou tři, a koně taky tři a koček pět, a už mi rodina zakázala cokoli dalšího živého přivléct domů.....,spíš potřebuji radu kam s ním,podaří li se mi ho vykoupit - a ted radte prosím všichni papouškáři,milovníci exotů, nemyslím to zle,čas běží a kakadu pomoc evidentně potřebuje.
čas běží už 12 let....tak to ze dne na den asi nevytrhnete. když nevíte kam s ním,tak nechápu co chcetw slyšet... vykupte ho,nabídněte ho do dobrých rukou a uvidíte co se vám ozve zachránců!
Asi bude zápežet co pak s ním budete chtít dělat dál, pokud ho budete chtít darovatto by se určitě našlo hromadu zájemců :D třeba já...ale pokud ho chcete prodat tak bohužel to je komplikované...Jinak bohužel je realitou že mnoho zvířat je nemocných a žijí i v horších podmínkách, na druhou stranu je od vás velice šlechetné papouška vykoupit:)
taky bych mu prala lepsi domov asi by mi to taky nebylo jedno a delala vsechno proto aby se dostal do lepsich rukou.a na penezich by mi taky nezalezelo.byt vami koupim ho dam domu a treba budete koukat jak se stane milackem rodiny.kakadu je moc krasny ptak
Prosím nevzbuzujte v zadavatelce pocit,že je to jednoduché. Vykoupit a prodat? Kdo z Vás by koupil oškubaného 12letého kakaďáka za ty peníze? A pokud by si ho nechala není nikdy zaručeno,že se při sebelepší péči přestane škubat. Nikdo neví jak dlouho se škube a proč a hlavně ještě nikdo nikde nepublikoval 100% úspěšný postup. Srovnávat kakadu s malou arou,navíc dopárovanou/byť jiným druhem/ nelze. Kupte si oškubaného ptáka a pokud se to nezdaří, dalších 50let se na něj dívejte. Smutné,ale je to tak.
Dobré ráno,koukám jak se rozjela diskuse, už mám pro kakadua nový domov - přislíbený, má obrovské voliéry s volně létajícími papouchy,to jsem si představovala,zítra se na ně jedu podívat 200km odPrahy,pak už jen domluvit tu cenu a zkusit jí stlačit co nejníže,věřím že TO všechno dobře dopadne,před 2měsíci jsem umístila do milující rodiny neumistitelného ridgbecka,dnes spí s dětmi v posteli,jsem pejskař,mám 3 kavkazáky (aby jim nebylo smutno),3 koníky,5 koček,papoucha už domu přivléct nemůžu, u nás žije všechno volně - jsou to naši kamarádi,takže já opravdu hledám tu volnost pro toho zavřenýho , dle mého neštastnýho ptáka, po víkendu se ozvu jak pokračuji, všem děkuji za podporu.
tady máte kupříkladu srovnání ceny:
http://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/inzerce/r/detail/1487116/kakadu-zlutocely-1-0-stari-6let/
ale jde o ptáčka v 100%stavu....