Pokojová rostlina do voliéry
Prosím, udělalo to s těma andulkama něco, když okusovali tlustici? Mám také tlustici a andulky, moc by mi pomohlo vědět, jak to dopadlo.
Nemohu vám napsat jak dopadne střet andulky s tlusticí (Crassula).
Tak jen pro vaší informaci. Přípravky z rostlin tohoto druhu se v lidovém léčitelství používají jako alternativa k přípravkům z Aloe vera. Dlouhodobé užívání těchto přípravků se pro zvýšený obsah arzenu nedoporučuje pouze těhotným ženám. Z praxe vás mohu ujistit že víceméně pravidelná konzumace rostlin tohoto druhu, ať už se jedná o listy, stonky případně květy, nemá žádný pozorovatelný negativní vliv na zdraví u minimálně osmi druhů suchozemských želv, tří druhů trnorepů a také u agam vousatých. To platí pro všechny věkové kategorie těchto druhů. Předpokládám tedy že ani ve vašem případě žádné nebezpečí nehrozí.
Jak to dopadlo ať víme? Pokud je doteď OK, tak už to bude dobry. Osobně bych se přikláněl že to není nic vážného.
Asi už bude po nich. Ale tipují spíš věkem. Příspěvek o tlustici je starý 13 let.😀
Janazevsi:Asi už bude po nich. Ale tipují spíš věkem. Příspěvek o tlustici je starý 13 let.😀
Fakt že ano, ach jo.🤪 Díky Janozevsi, dobrý postřeh.👍
Ale já se ptám paní Dany, ta tady psala 6.3.2024.
Já z jejího příspěvku pochopila, že to ješz nezkusila a bojí se. Pokud už zkušenost má, taky by mi to zajímalo.