Dobrý večer potřebovala bych poradit našemu chameleonovi se udělala na dolní straně tlamičky přesně u koutku taková bulka světlá tvrdá,poslední dny ani nepřijímá potravu u mě v okolí ani není veterinář který se plazy zabívá poraďte prosím zda je něco špatně děkuji za odpověď
chameleon jemensky nemoc
Hezký den,
mám samečka chameleona jemenského asi 9 měsíců, a od minulého týdne jsem mu pod pusinkou zpozorovala bouli, dneska jsem si všimla, že boule se hodně zvětšila. Boulička je bilo-ružové barvy. Můžu se zeptat co to může být a jak to mám řešit? :)
Děkuji za odpověď
Prosím poraďte můj chameleon má černý flek u pusy je to samička
Mám doma chameleona jemenského má menší bouli na jazyku na boční straně ale normálně žere normálně pije a chová se normálně.věk-nevíme.Velikost 50cm. Krmení cvrčci+vitamíny někdy salát nebo jahodu. Dominik Ponča číslo 739 969 488 děkuji za odpověď
Domca.pon@seznam.cz
50 cm je dost, už může být také dost starý, takže může mít i problémy spojené se stářím, dožívá se kolem 5 let. Nicméně musíte navštívit veterináře specializované na terarijní zvířata nebo pořídit aspoň foto.
Ahoj, mam chameleona ( calyptarus ) a jeho oci sou docela dobrý. ale někdy třeba i víckrát dene je má strasne vyboulený jak kdyby mu mely každou chvili vypadnout. Treba dneska mel celej den oci normalni a vecer je mel zase skoro vypadly! Myslite ze je to v pořadku ?
Anonymní:Ahoj, mam chameleona ( calyptarus ) a jeho oci sou docela dobrý. ale někdy třeba i víckrát dene je má strasne vyboulený jak kdyby mu mely každou chvili vypadnout. Treba dneska mel celej den oci normalni a vecer je mel zase skoro vypadly! Myslite ze je to v pořadku ?
Ano je to v pořádku, pokud nepozorujete nějaké chorobné změny. Chamíci většinou ve spánku poulí oči, občas s nimi i ve spánku pohybují.