Potřeboval bych poradit Rosely Pestré mi sedly na 6 vajíček což bylo v pořádku ale asi za deset dní jsem zkontroloval budku a bylo tam 13 vájíček nevíte čím to je.
Co vaše rozely? Jsou vajíčka oplozená? Máte pár? Naše penantice snesla celkem 13 vajíček, než zasedla. Protože by je samozřejmě nezahřála všechna, některé jsme podložili jinému páru a už se líhnou mláďata. Držím palce.
Vlevo je určitě samice a vpravo asi taky podle nahého okruží okolo oka. Ale jinak to vypadá na krásné kusy. Zkus udělat fotku i zepředu a aby byly blíž objektivu. Díky.
Nemusím vidět ani detailnější fotky, pokud sedí v budce OBA, jsou to dvě samice. Samec nikdy v budce nesedí, ani na vajíčkách, ani u mladých. Pořiďte si samce, buď výměnou, nebo rovnou dva a chovejte dva páry. Ale v samostatných voliérách! Rozely jsou při hnízdění agresivní. Zdravím a přeji hodně úspěchů v chovu :-)
Tak to se mi teda u žádného páru nestalo, aby samec "seděl", ano, leze do budky v době páření, v době úpravy budky, spíš jsem ho viděla v otvoru, jako by budku "jistil", ne až dole - mám hluboké kmenové budky, ale nikdy, opravdu NIKDY neseděl dole se samicí na vajíčkách - pokud dobře chápu význam slova "SEDĚT". Teď mám asi tak 7. pár rozel pestrých, a nikdy to nebylo jinak. Pářit se mohou i jedinci stejného pohlaví. Nezbývá než počkat, jaká budou vejce, pokud oplozená, není co řešit a máte pár.