Zdravím všechny chovatele, mám radost a tak se o ní podělím.
Zatím sice žádný odchov, ale mě stačí i když zatím jen sedí na vejcích.
Doufám že se ostatní chovatelé se připojí a zdejší forum trochu ožije.
Zdraví Míla
TURAKO SCHALOWI
Ahoj Mílo, tak jde vidět, že se u tebe rozjíždí sezóna. U mne se vylíhlo jedno turako bělokorunkaté, V druhém vejci během sezení zárodek odumřel. V sedmém dnu přestali rodiče mládě krmit, takže jsem o něj přišel.
U turaků červenokorunkatých dvě mladé, vše bez problému do té doby, než jsem je nakroužkoval. Kroužky jim rodiče sundali a také přestali krmit. takže totožný výsledek - úhyn. V současné době sedí oba páry na další snůšce, tak se uvidí.
Takhle vášnivě se zamiloval samec livingstoni do své partnerky na počátku jara. Bylo tomu ještě v zimovacím boxu, takže se samička nemohla před jeho touhou spasit útěkem.
Ahoj Zdeňku, tuto situaci znám velmi dobře za dobu co chovám bažanty jsem již zašíl mnoho hlav skalpovaných slípek. Doufám že vše se v dobré obrátí. Říká se špatný začátek dobrý konec. Dnes jsem prohlédl vejce schalowů a jsou čistá. Nicméně jedno vejce od bělolících je oplozené a mělo by se líhnout tento víkend tak uvidíme. U bažantů mi to leto také začalo tragicky a nyní( snad to nezakřiknu) to vypadá velmi nadějně.
Ještě musím prásknout na Michala Hoška má již 4 livingstoni a 2 oplozené fischeri tak mu držím palce.
Zdraví Míla
Dobrý den, tak ke dnešnímu dni, schalowi mají vejce čistá, oplozené vejce u bělolících, hotové mádě se nevylíhlo.Tak doufám, že jak se říká špatný začátek dobrý konec. A tak snad příště bude lépe.
Zdraví Míla
Dobrý den. Zdravín Míku a Zdeňka. Konečně jsem udělal nějaké fotky a tak tedy vkládám.
F.č.1- Mladí t.červenokorunkatí ve věku 31 dní se samicí
Bura Adam
Ahoj Adame, pěkná vyrovnaná mláďata. Gratuluji. U tebe už bylo Adame opravdu načase. Ta smůla tě u turaků provázela celkem dlouho, ale bravůrně jsi ji nakopal pozadí (té smůle).
Zdeněk