ahoj všem, mám takovej problém a zároveň prosbu. budu kupovat novou voliéru pro žaka a nemohu se rozhodnout mezi dvěma.
1. http://www.zooshop-online.com/product/papageienkaefig-palacetw-130x88x162cm
2. http://www.zoohit.cz/shop/ptaci/klece/voliery/189770
první klec se mi moc líbí, ale je tam malinkej problém, že jsou dráty jen 3mm tlusté. takže bych chtěl poprosit všechny co maj zkušenosti s voliérama pro žaka jestli to bude stačit nebo je třeba koupit silnější dráty. četl jsem, že je třeba 4 mm drál, ale taky jsem četl, stačí2,5 mm drát. tak nevím. jakou máte zkušenost a včem chováte svého miláčka.
předem moc děkuji.
luboš
Zkuste se podívat na www.voliery.cz jsou to stránky pana Rodera. Možná se s ním dohodnete na stavbě voliéry podle vaší představy a přesně na míru do bytu, kam potřebujete voliéru postavit. Hlavně nezapomeňte na šíři a výšku dveří, aby vám voliéra do bytu prošla. Taky je dobré nechat přidělat krmný pult, pokud budete dělat nákres sám.
tu druhou si škrtni, je malá. ta první velikostně dobrá, ale tam je zas blbej ten tvar - papoušci rádi sedají co nejvýš, furt bude nakýblovanej akorát v tý vyšší části.
Ano, žaky i amazoňany mám z vlastní zkušenosti, několik let jsem měl žaky dokonce v tl. 1,6 mm/vnitřní zálety/ a netkli se pletiva.Nyní v nových voliérach jesm použil všude pletivo 25x25 tl. drátu 2,05mm.
Papoušci konžští g.gulielm dokázalii tl. 1,4mm- svařovanou síť dost poškodit.
Tlouštka drátu 2mm je málo. Je dostatečná u venkovní voliery,kde si ptáci pletiva moc nevšímají,ale u menší voliery doma a u domácího mazlíka,který pořád něco zkoumá a chce se dostat ven je to málo. Svár není tak pevný a stačí aby povolil jeden drát a už ho nijak nepřipevníte.
Volieru 1 bych nekupovala-zrovna minulý týden jsme vracela jednu klec ze Zoohitu,Noble-vypadá na fotce krásně,cena super,ale nikde není uveden výrobce ani deklarace netoxicity povrchové úpravy...byl tam jen návod na sestavení a super smradlavý kolečka z gumy-to se nedalo vůbec vyvětrat.takže si připlatím za King Cages a opravdu nedoporučuju.Mělo to mít sílu drátu 3,5mm a když se za to vzalo,tak se to prohýbalo-na Žaka min.4mm.
Mně osobně připomínají některé klece spoustu železa a plechu. Nevím jestli je na papoušky do černých klecí lepší pohled, ale dělané klece na zakázku se mi zdají do bytu, hlavně v zimním tmavém období, veselejší. Podle staženého obrázku z nabídky nahoře nemá klec ani příčné dráty po kterých papoušci rádi šplhají. Možná , že by stálo za úvahu přehodnotit některý typy klecí, které v bytě působí spíš jako tank než ubikace pro papoušky.
Černá barva na pletivu-do klece je na obyvatele lépe vidět. Jinak všichni mluví o atestech u klecí,u barev. Musím říct,že jse v tomto skeptik. Většina velkých výrobců čehokoli v rámci úspor a globalizace vyrábí v Číně-trička,boty,hračky,elektronika atd. Myslím,že ani tzv. značkové klece nejsou vyjímkou.