zdravim loni sem taky začal chovat pižmovky dnes ich mam 5 a nevim si snimi rady pořad mi litaji maji přistřižene křidla a stejně leti. nevadilo by mi to mam velky pozemek ale chodi přes cestu a to uz mi vadi mužete mi někdo poradit co snimi.diky moc
Zdravím vás chovatelé. Potřebuji poradit.Na podzim jsem si koupil 2 kachny a kačera.Před pár dny jsem si všiml že začal lozit na kačeny.Ale naopak. Dělají to i někomu z vás?
Kachny mam u sebe jiz 3 tydny, kacera 4, ale zatim nesnasi, muze to byt zmenou prostredi? Nebo jim neco chybi? Mam i snaskova hnizda, bezci mi do nich snasi bez problemu, ale pizmovky nic :( a kacer pojima, tak v tom by snad problem byt nemel...
Létavost kachen pekingských je jejich přirozená vlastnost. Létají všude. Křídlo zastřihněte POUZE JEDNO, tj. POUZE NA JEDNÉ STRANĚ vlevo nebo vpravo). Druhá možnost je, že oplotíte menší výběh a celý ten výběh pokryjete textilní sítí. Tedy vytvoříte ze sítě strop toho ohrazení. Potom kačky nebudou moci z výběhu odletět. Ten výběh můžete za nějaký čas posunout dál na nový čistý trávníček. Snad i existují nějaké kovové SPONY na křídla, které znemožní létání. Ty SPONY lze koupit v chovatelských potřebách.