Dobrý den, potřebovala bych vědět, kde seženu síťku na bezpečný odchyt papoušků, přesnějí papoušíků. Exituje nějaká specializovaná prodejna, která tyto síťky vyrábí a kde na ni seženu kontakt? Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Viděl jsem je prodávat na burzách, ale přesný kontakt nemám. Dá se to dobře vlastnoručně vyrobit. Stačí silnější drát, nějaké látka. Drát vytvarujete a uděláte držátko a na vytvarovaný drát(na kruh) dejte látku a přišijte ji nití. Držátko nakonec obmotejte kobercovkou. Pokud budete chtít přiložím i fotku takovéto po domácku vyrobené síťky.
Rychlejší variantou je lapač z bandbintonové pálky, vyndat výplet, našít látku, ideál černou klouzavou.Osvědčila se mi podšívkovina. Zítra dodám foto.Pták se nezachytí drápkem, sklouzne dolů a je ve tmě v klidu.
Pokud bych se měl držet nadpisu-tedy aspoň části " bezpečný odchyt ". tak se domnívám, že daleko větší roli než konstrukce síťky hraje vaše zkušenost s odchytáváním. Chytit co nejrychleji, aby se neplašili zbytečně ptáci ve vedlejších volérách, dále netrefit papouška rámem sítky a být tak zručný, aby se papoušek při přendávání do jiného objektu či přenosky nezranil.
Viděl jsem v jednom velkém chovatelském zařízení chytání araraun a amazoňanů do holé ruky a v dalším chovu používal chovatel kapesník na zakrytí hlavy papouška - to se jednalo o odchyt z větší klece.