Havran
A další můj známý, spíše rodinný známý co bydlí tady poblíž, tak ten má taky krkavce. On není chovatel, ale krkavce má od mláděte a je docela ochočený. Ten krkavec je spíše jeho syna a ten si sním dává i pusinky. Při představě, jaký má krkavec zobák mě vždy zamrazí. Krkavce pravidelně pouští z klece přímo ven (není to výmysl). Krkavec se proletí po lese, občas si uloví nějakou potravu a pak se zase vrátí zpět buďto přímo do otevřené klece a nebo někde na zídku baráku a čeká až ho zavolají. Tohoto krkavce mají, už velice dlouho. Jsou to překrásně velcí ptáci.
Jinak jednou jsem viděl ve zprávách (asi) havrana napodobujícího slovo ahoj. Fakt chytří ptáci. Marty
Havran je urcite super ptak a ja je miluji... nauci se mluvit a zcela se ochoci. Jsou krasni a charizmaticti.
Musim vas ale varovat. Havran a krkavec jsou vsezravci. Tudiz maji velmi neprijemny trus. Rozhodne se nehodi do vnitrnich prostor...Z vlastni zkusennosti nedoporucuji. Chcete ho na ochoceni, predpokladam ze jen jednoho..pak se mu musite hodne venovat aby nestradal...je to velmi spolecensky ptak...a to znamena mit uplne podelany cely byt vcetne vlastnich zad, hlavy a vsude kde vam bude sedat. Nemuzete se s nim mazlit aniz by kazdou chvili neutrousil...je to skutecne dost neprijemne. Jen to prosim zvazte. je pak velmi tezke zjistit kdyz k nemu prilnete ze zijete vlastne v ptaci kleci.
P.
Odpověď na příspěvek uživatele Hicks z 14.12.2007, 19:32:11
Dobrý den, prosím Vás, máte ještě kontakt na toho pana chovatele? ;-) Děkuji
Odpověď na příspěvek uživatele anonymní z 17.12.2007, 08:07:40
Dobrý den chtěl bych si pořídit havrana jako společníka nevíte o někom .
minarik.va@gmail.com díky za jakoukoliv odpověď