Aktuálně: 3 712 inzerátů209 945 diskuzních příspěvků18 247 uživatelů

Dospělost králováků.

anonymní (neregistrovaný) 20.05.2011, 22:57:11 xxx.xxx.51.73
Prosím Vás můžete mi někdo říct,kdy jsou Králováci dost vyspěl pro choví?Je to stejný věk u samce i samičky?!
fylip
fylip 21.05.2011, 00:48:05 xxx.xxx.80.34
Dobrý večer, Samec většinou ve třetím roce, samička může mít mladé už ve druhém roce života, i když většinou jsou tam problémy, jako že samička nekrmí mladé, nebo nezahřívá vajíčka. Mi se letos poprvé pářil a krmil pár králováků, kde je samec 08 a samice 09. Hodně štěstí. Fylip
anonymní (neregistrovaný) 21.05.2011, 08:33:59 xxx.xxx.109.90
Dobrý deň. Vlastná skúsenosť - keď som začínal s chovom týchto prekrásnych vtákov. tak som mal dvoch samcov, namiesto páru.Rozhodol som sa nepredať jedného z nich, ale dokúpiť dve samice.Mal som šťastie a podarilo sa mi zakúpiť jednu trojročnú, ručne dokŕmenú samicu,ktorej som dal vtedy dvojročného samca.Behom mesiaca zahniezdili a úspešne vyviedli 4 mláďatá a znova zasadli a znova 4 mláďatá a to sa opakuje každý rok. Tzn. dvojročný samec je schopný samicu úspešne napáriť.ale dvojročná samica /ako píše Filip/ ešte nemusí byť pripravená na úspešné hniezdenie, môj názor je, že je lepšia aspoň o rok staršia samica.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.