Ty prvotní nápady znám moc dobře, přikládám jeden také. To spodní je již v reálu a od příštího jarabude obsazeno chovanci, horní část je dosti stará a nezrealizovaná úvaha
Blíží se 2. neděle adventní a tak přikládám fotky z míst, kde adventní a vánoční dobu zajisté pocítíte... Doporučuji návštěvu kolem západu slunce, dnes odtroubili trubači 16:00, vánoční strom se rozsvítil naplno a na podiu začalo vystoupení s vánočními koledami a písničkami ...
... vítejte na Stroměstském náměstí v Praze ... kvůli tomuto sem jezdí davy turistů a návštěvníků, často z opačné strany zeměkoule... Bohužel Češi to často nedokáží docenit.
Jo Dášo, když to mají pražáci každý den, tak to nedocení. Já bych jela do Paříže,tu zase nedocení Francouzi. Mají to tam pořád. Čeho máme moc, toho máme příliš. Každý si nejvíc váží toho co nemá nebo má jen kouknout a dost.
Ono prodírat se davem turistů přes staromák z práce taky není žádnej med. To ale nevidí ti návštěvníci dychtící po vánoční atmosféře a památkách.
4Ori: cituji :-)
Já každej rok čekám jestli přinese čert uhlí a brambory. Většinou příjde Mikuláš s čokoládou, protože ví, že jí nemůžu jíst.
To je krásná myšlenka. Smím to veřejně šířit dál?
Peťulo, pokud bydlíš v baráku a topíš na uhlí, protože k tobě žádné zdroje nevedou, tak víš o čem mluvím. Ona je to legrace, ale v našem vyspělém státě jsme do r. 1985 svítili petrolejkou, protože sem nevedla ani elektrika, kterou jsme si museli ve finále přivést z vesnice na vlastní náklady, abysme mohli alespoň svítit. Nějaká vymoženost jako je obchod kde se dá koupit chleba je ode mě vzdálený 30km a to žijeme v 21 století. Až tady vypukne armagedon, tak já jsem připravená přežít i v pralese, protože po většinu roku, co tu teď bydlím, si musím vystačit tak, jak umím.
leef, naprosto souhlasím. taky mě to tam nijak neláká. Osobně jsem ještě v Praze ani nebyl, raději si zajedem na hory, ne jenom v zimě, ale i v létě, do Jeseníků (tam jsme jak doma... :)) vyjít Velký kotel, pak na Praděd a dolů na Hvězdu bílou Opavou, do Krkonoš, nebo do Beskyd do YVelkých Karlovic, vyjít si na Slovenské Kasárně, nebo si po horách zajezdit na kole. Tohle má pro mě o hodně většícenu než celá Praha... :)
4Filip, historická Praha jako taková je nádherná, mě se líbí. Jenže nemáš šanci si jí pořádně prohlédnout. Všade spousty lidí, cizinců,i večer na Hradčanech je lidí jak na trhu, po Karlově mostě se nedá projít, všade samé obchody se sklem, "uměleckými "předměty, benátské masky... kdo si představuje romantickou procházku starou Prahou je ryhle vyléčený... jednou do roka to ale vydržím a čeká mě to příští týden! :))