Měla bych takový dotaz, už dlouho o tom přemýšlím. Ve všech diskusích zde se píše" Mám ročního papouška, mám tříletého, maximálně mám desetiletého..." Věk papoušků je třeba 25 let nebo i více. Je zde tedy někdo, kdo má papouška například dvacet let a více? Pokud ano, mění se ve stáří jejich povaha? Vpadají jinak, třeba že pelíchají, pospávají. Doufám, že mi rozumíte.D íky
Dobrý den,
Taťka před 23 rokama dělal u Pána, který si tehda přivezl od někud z Afriky mládě papouška. Nevím jaký to je papoušek, protože jsem ho neviděl a taťka ho nepoznal, ale taťka u tohoto Pána letos zase dělal a papouška tam pořád mají. Prý se perfektně ochočil, mluví, opakuje slova, ale nikdy se nenaučil létat, tak všude po bytě chodí.
Už tehda, když tam taťka dělal, tak ho Pán měl několik roků. Je to jenom taková zajímavost...
Náš samec korely má už 22 let. Vzhledově vypadá pořád stejně, chová se taky pořád stejně. Jenom samozřejmě už není takový divoch a letec a raději chodí "pěšky" ale když je potřeba tak létá jako za mlada. Martin