Jako úplnému začátečníkovi bych to nedoporučoval. Sestavení chovného páru alexů není úplně jednoduché a prvních úspěchů se dočkáte až po dvou nebo třech letech. Aby vás to do té doby nepřestalo bavit. Já každému doporučuji něco jednoduchého andulky korelky ... a každý úspěch v odchovu vás potěší. Někteří chov. chtějí hned něco většího a první neúspěchy je pak odradí a chovem andulek nebo korelek opovrhují. Je to na dlouho, ale zkusit to můžete. Přeji hodně úspěchu.
DDobrý den,
Zpárovat se určitě můžou. Já jsem si složil pár, kde byli oba ptáci čtyřletí. Bylo to na podzim rok 2009 a příští sezonu na jaře už mi zahnízdili a měli tři mladé, z toho dvě přežili. Letos už samice sedí na čtyřech vajíčkách. Jenom bych radil, aby jste v době hnizdění dával větší pozor, jsou hodně agresivní. Mi loni samice málem zlikvidovala samce.
DDobrý den,
Zpárovat se určitě můžou. Já jsem si složil pár, kde byli oba ptáci čtyřletí. Bylo to na podzim rok 2009 a příští sezonu na jaře už mi zahnízdili a měli tři mladé, z toho dvě přežili. Letos už samice sedí na čtyřech vajíčkách. Jenom bych radil, aby jste v době hnizdění dával větší pozor, jsou hodně agresivní. Mi loni samice málem zlikvidovala samce.
chci se zeptat je možnost by alexandři malí zahnízdili ještě teď?
zakoupil jsem před dvěma týdny harmonick zhrubaý tříletý pár těchto krasavců zachránil jsem je z nevyhovujících podmínek ve zverimexu vtak ať vím jestli jim dávat budku. mám je v třímetrvé voliéře tak se krásně rozlítali a jsou nádherní
Ještě to zkuste, tím nic nezkazíte. Mě se jeden pár stále ještě krmí a zatím nic. Taky čekám. Před zimou vám již nesednou toho se nebojte. Buď teď, a nebo až příští rok.
dobry den,dostala jsem alexandra malyho mam ho teprve dva mesice..dostala jsem ho od kamaradky u ktery byl rok....od ty doby co jsem si ho privezla tak neustale furt krici knoura je to k nevydrzeni!!!ted jsem si vsimla ze posledni tyden se klepe a chodi v kleci zparva do leva(na bydilku) cely den a narazi do klece zobakem!!!!poustim ho obden z klece aby se proletel,dnes jsem si vsimla ze mu vypadava peri z pod kridlama tri jsem nasla nevim zda je to priznak toho ze je nemocny docetla jsem se ze by to tak mohlo byt..prosim ty co tomu opravdu rozumi a maj toto prekrasne zvire aby mi poradily prosim mam strach ale nevim co to je???dekuju