ahoj Emile, tak tady ti dávám pár fotek Alíka, myslim s,i že cestu přežil bez újmy, v tom vedru co bylo si ho mohl mít i v kaspe u košile :D:D
Jinak baští 5x denně kaši a 1x denně kopřivový čaj
Včera jsem ho vážil a měl 13g.
Teplota 27-28°C°C, vlhkost 60%
Kolik si říkal že mu je ?
je to takový domácí vynález, ale funguje to výrorně. Sice mi to trvalo 2 dny zkoušení než jsem to dal do hromady a naučil se stím.
Jinak je to akvárko, izolované polystyérnem, kde topí 40W žárovka která je chráněna matnou koulí. Nahoře jsou dvířka na větrání a postupné snižování teploty. Vlhnost jsem vyřešil mokrým hadrem. Postupem času se teplota snižuje tak že se dává žárovka dál od ptáka, poté se sundavá izolace, až se dojde k pokojové teplotě.
Dno mám izolované starým hadrem a světlo by mělo být vysoko tak, aby si pták nepopálil hlavičku.
Podestýlka je z kartonu a hoblin kvůli dobré hygieně.
jojo taky jsem si myslel že to bude vadit, ale když to není ostré světlo tak to nevadí. oni zavřou očka když spí a je to.
Jediná nevýhoda je že se to musí kontrolovat častěji než digitální, ale je to v mistnosti kde sme nejčastěji tak je to v cajku.
ale je jasný, že jsem to konzultoval s kolegou, ale hlavně chci ukázat, že to jde i bez špičkového vybavení.
Až bude mrně sám na bidle a podaří se ti to alespoň desetkrát za sebou, tak pak můžeš mluvit něco o dokazování. Křižovatky jdou také projet na červenou,/ při troše štěstí / a nic to nedokazuje.
No já až budu dělat novou liheň tak použiji na zadní stšnu tepelnou desku pro teraristy, aby nehrozilo přehřátí bříšek a dám ho na termostat. Ale až po matuře.
Jinak to švětlo je opravdu mírné, a když potřebuje tak si zavře očika spí. To s tou žárovkou jsem konzultoval s několika chovateli co dokrmovali papoušky v době co žádný líhně nebyli a taky jim to šlo.
Přikládám fotku skoro opeřený.