Před měsícem jsem koupil zvlášt samce a samici.Jsou starší a chovu schopní.Samozřejmně ještě nejdou k sobě.Ale samice si udělala na zemi hnízdo a snesla do něj 4 vejice a pevně sedí.Budka je vůbec nezajímá.Má stím někdo zkušenost?
Velice zajímavé:D po jaké době od koupi zasedla? možná jdou k sobě a nevšiml ste si...možná zkuste příšte víc budek at si vyberou a jak nekde zasedne zbytek oddelejte...vejce bych jí nechal a sledoval co se bude dít :) možná byste mohl dát fot,jak vypadá hnízdo:) Hodně štěstí:)
Já jsem tak loni dokoupila starší samičku pap. nádherného,rovněž ke staršímu samci, po 14 dnech začala snášet - do budky - čekala jsem, jestli náhodou, bohužel všechna vajíčka byla prázdná. Ta vaše si zřejmě ani budku nestihla vybrat. Dejte vědět, jak to dopadlo.
Byl u mne dnes kamarád a ten mi řekl at ty vajíčka dám pryč.Dívali jsme se pod světlem a byly prázna i po rozbití.Samice má chut hnízdit povídal a tak budu vidět co bude dál.Akorád jsme zkrátili samici trápeni
Nevím, zda Vám pomohu, ale mám podobnou zkušenost se samičkou alexandra rudohlavého. Budku u stropu voliery odmítala, snažila se hnízdit v kdejaké skulině u země, v domečku pro křepelky, v pařezu pod miskami, ve škvíře mezi prkny v rohu voliery. Sundala jsem stojatou budku a položila ji na zem, vstupnim otvorem skoro ke stěně, aby samička nabyla pocit bezpečí, okamžitě ji přijala a odseděla hnízdění.
U králováků to je celkem časté. Znám dva chovatele, kterým hnízdí králováci na zemi a dokonce i Milan Vašíček takovéto chování papoušků královských popisuje v knížce Papoušci Austrálie I.
U králováků to je celkem časté. Znám dva chovatele, kterým hnízdí králováci na zemi a dokonce i Milan Vašíček takovéto chování papoušků královských popisuje v knížce Papoušci Austrálie I.