Dobrý večer, přemýšlím koupit tuto líheň http://www.vltava2000.cz/zemedelske-potreby/goods-dr94101-69-lihen-mini-covatutto-16-pro-drubez-ptaky-a-plazy-bez-motoru.html na křepelky. Máte s tim nějakou zkušenost?
Děkuji
Dobrý den,
já mám doma líheň covatutto 16, líhnu v tom křepelky čínské, koupila jsem si ji jen ze zvědavosti, protože jsem potřebovala vylíhnout slepičky křepelek.Musím, ale říct, že ze začátku je dosti obtížné trefit přesnou teplotu,kterou potřebujete.Podařilo se m toi asi po týdnu. Jinak nekupujte si k ní rtuťový kolínkový teploměr, stačí digitální na drátku/od vietnamců/ .Ten kolínkový je krátký a ukazuje Vám teplotu v úrovni žárovky, kde je vyšší.Ten digitální si prostrčíte větracím otvorem k úrovni vajec. Mám to takto vyzkoušené a líhnu v pohodě. Dana
Ještě jsem zapoměla dodat, že je i lepší otáčet vejce 3 x denně než jen 2 x. 2 x jsem otáčela při prvním lihnutí a některé křepelky byly jakoby přilepené ke skořápce a klubaly se špatně, při další várce to šlo lépe, když jsem je otočila 3 x. občas rosit rozprašovačem, i když je zespoda nádržka s vodou. To je jen moje zkušenost a názor. Dana
Dano, moc děkuji a je pravda že se tam vejde 42ks křepelčích vajíček nebo aspon něco kolem 40ks. Na fotce to vypadá docela malé. A jakou máte kvočku mě se docela líbí tato http://www.vltava2000.cz/zemedelske-potreby/goods-dr93451-69-umela-kvocna-chick-chick.html.
Ještě jednou děkuji Vám se reakci. Hana
Dobrý večer Hanko,
já jich tam nikdy tolik najednou nemám, ale asi vejde , nasazuji tak kolem 30 vajec a je tam ještě místo. Jako kvočnu- odchovnu mám krabici papírovou z tvrdé lepenky ,/tu obměnuji/, vespod mám hobliny,pak bavlněný hadr a na něm grit s pískem pro exoty. Teplo mi umožňuje žárovka, chce to vychytat podle toho jakou máte plochu-zvolit i žárovku. Mě to vychytal můj muž/ je technicky o krok vpředu, přede mnou/. Různě jsem studovala teploty v odchovně/pouze teoreticky/. Osvědčilo se mi + 35 st. až 36,5 st. To poznáte na reakci kuřátek. Všechno se nedá popsat . Jestli máte zájem můžete mi napsat na : danapavlak@seznam.cz nebo tel: 602 145 405 Dana
Dobrý den, chystám se pořídit si líheň covattuto 16
a píšou tam že je bez motoru, je ten motůrek tam potřeba ? a kde se dá jinak sehnat ?
Děkuji moc Jirina