Aktuálně: 3 713 inzerátů209 922 diskuzních příspěvků18 246 uživatelů

první vejce????Co s tím???

viky5vk
viky5vk 05.05.2011, 15:34:25 xxx.xxx.40.243
Prosím o radu....před třemi lety jsme si koupily alexandra malého,dostal jméno Alex,protože nám bylo řečeno,že se jedná o samce....celou dobu jsem pozorovala,zda se již objevuje kroužek kolem krku a nedávno jsem se rozhodla,že vezmu Alexe k veterináři s prosbou o určení pohlaví......jenže co se nestalo?Při kupování krmiva se malému synovy zalíbil uměly papoušek určený na bidélko,já svolila a tak měl Alex v kleci nového,i když umělého kamaráda...První ho ignoroval....pak si k nemu sedal na bidlo a za chvíli koukám,že s ním začal tokat....hlavně ráno jsme pozorovaly,jak se k umělému kamarádovi tulí.....a včera celý den polehával v kleci....podle jeho nezvykleho chování jsem věděla,že se něco děje a tak jsem hlídala situaci.Večer při kontrole,zda je vše o.k. jsem zjistila,že je v kleci vejce.....což byl šok...za prvé ted vím,že nemáme saqmce,ale samici a za druhé nevím,co ted????Co mám dělat s vejcem,zda jej vyndat???Mám vyndat i umeleho ptačka????Prosim o radu.děkujeme
bellina (neregistrovaný) 05.05.2011, 16:58:25 xxx.xxx.174.89
Vejce neodebírejte, samičku by to nutilo snášet pořád nová vejce. Pravděpodobně jich i tak ještě několik snese. Nechte samičku ať se o vajíčka stará, dokud jí to samotnou neomrzí. Po ukončení snůšky vejce vyhodíte. Doporučuji dočasně omezit pestrost krmné dávky, dávejte nějaký čas jen suchou směs zrnin+ obden kousek ovoce nebo zeleniny. Žádné klíčené či míchanici atd. Plastového kamaráda bych asi taky odstranila, i když nevím jestli to může souviset.
Michal (neregistrovaný) 05.05.2011, 17:51:27 xxx.xxx.4.166
Ptáček vám pohlavně dospěl, tak snáší jak slepička v zajetí..de vidět jak je příroda mocná a i přesto že nemá partnera tak ji to nutí k rozmnožování :D vajíčko bych jí taky nechal, možná si ho rozbije a sežere, jinak bych doporučil dávat vápenný grit a sépiovku pokud nemá, pač má zvýšený výdej vápníku:)
viky5vk
viky5vk 05.05.2011, 19:26:37 xxx.xxx.40.243
nejprve děkuji za radu,zkusím ptáčka vyndat,ačkoli je tad Alex dost agresivní a i dat mu cistou vodu je dost obtížné.jinak to,že by měl/nebo spíše měla :-) vajiíčko rozbít a sežrat mě trochu děsí.....řekly jsme si,že pořídíme i samce-myslím doatečně,ted raději ne-Zítra skočím pro vápenný grit,díky.
viky5vk
viky5vk 05.05.2011, 19:28:48 xxx.xxx.40.243
A vlastně jěště něco...může se tedy stát,že snese i jiná vajíčka???První má jeden den,tak jsem myslela,že už nás jiné nečeká,ale četla jsem,že snáší 3-4 vajíčka,tak nevim...
anonymní (neregistrovaný) 05.05.2011, 19:44:55 xxx.xxx.174.89
Je možné a myslím, že dokonce pravděpodobné, že snese i další vajíčka. Neděste se toho, je to přirozené. Živý sameček udělá vaší Alex určitě radost :-)
fylip
fylip 05.05.2011, 20:16:55 xxx.xxx.80.34
Dobrý den, Alexandři malí snáší vajíčka ob den. Známí ma doma v bytě samici kakarika a ta mu taky snesla vajíčko, ale jen jedno a to i přes to, že kakarici většinou snášení kolem pěti vajíček, takže si mnyslím, že v kleci to s dalším snášením nebude tak žhavé. Jestli se můžu zeptat, tak až dokoupíte samečka, tak je pořád chcete mít v kleci? Pokud to takto chcete, tak bych to nedoporučoval, protože alexandři malí jsou v toku dost agresivní. Loni se mi porval a téměř zlikvidoval během hnízdění chovný pár, takže v kleci, kde by se samice, popřípadě samec ( u mě samice samce silově i agresivitou převyšuje) neměli kam schovat a ani uletět by se to rovalo téměř sebevraždě. Hodně štěstí. Fylip
viky5vk
viky5vk 05.05.2011, 20:22:08 xxx.xxx.40.243
Ne,ne prvne bychom kupovaly volieru a tedˇ se musím zepta,jak velká by taková voliéra měla asi být?Alex je tedy také dost agresivní...jinak je zvyklý/á na ruku a na děti....Děkuju za rady,všem...
viky5vk
viky5vk 05.05.2011, 20:48:31 xxx.xxx.40.243
Ted jsem se dočetla na jiných stránkách,že jsou vhodné klasíky s ovocných stromů,na další diskuzi,že je lepší vrbová větvička.....je to tedy jedno???

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.