Dobrý večer, potřeboval bych poradit. Před 2roky jsem koupil amazonany kubánské které měly 5let.Takže teď mají 7.Loni jsem jim dal kmenovou budku, ale neměli oni vůbec zájem .Letos jsem jim tam dal ještě další budku ze dřeva ať si vyberou.Do vody dávám střídavě různé vitamíny. Koncem února jsem začal dávat na střídačku namáčené a naklíčené.Dávám jim i jablko a mléčnou kukuřici. Každý den přidávám i ze zahrádky různé zelené trávy(pampelišku....). Několikrát denně rosím rozprašovačem.Několikrát se už krmili, ale to zatím bylo vše. . Co prosím dělám špatně ,nebo nedělám vůbec.? děkuji za rady
Problém může být v tom,že si například ptáci nesedli,to se stává, sestavení páru je jednou z nejtěžších částí u větších papoušků..popřípadě máte 100% určení pohlaví?nejlépe DNA?ne jenom že vám někdo řekl že by to bylo nějaké pohlaví...a dál kroužky pevné mají? aby byli určitě tak staří jak ste je koupil a neměl mladé papoušky a nenutil je k něčemu o čem se jim možná jen zdá? :D Mnoho zdaru!
Dobrý večer, já jsem poskládal pár kubánců loni na podzim, samice necelé 4 a samec 10 let, od prvního okamžiku sedávali vedle sebe probírali se, nyní se jejich chování změnilo - asi dav týdny řvou jako o život a před dvěma dny jsem viděl na kameře pokusy o páření - skladbu krmiva mám asi stejnou jako vy, do budky pouze nahlížejí.
4Michal - u CITES I kroužky uzavřené / nebo čip / musí být, v záměnu věku bych spíše nevěřil.
toto su nadherny amazonani. tak tento rok sa k nim snad uz aj ja dostanem. pane cone , poprosil by som zadavatela aj pana ,,cone,, ci by sem nemohli pridat viacero fotiek, ak otky budok, volier a tak celkovo. dakuuem, urcite to potesi nejedno oko
Dobrý den , kubánci mají pevné kroužky a i všechno vyšetření jaké ptáci mohou mít. Pochází z farmy z Bošovic .
Jediné teda co by to mohlo být ,tak to ,že si nesedli jeden druhému.Potom asi bude muset zkusit nové složení páru. Toto jsou oni.