Aktuálně: 3 735 inzerátů212 112 diskuzních příspěvků18 277 uživatelů

Kakarik červenočelý x nádherný

Augina (neregistrovaný) 03.05.2011, 18:41:54 xxx.xxx.124.68
Dobrý den, mohou bejt pohromadě Kakariki červenočelý ( pár ) s Papouškem nádherným ( pár )? Děkuji za odpověd nikde jsem nenašla jestli jsou agresivní...
Michal (neregistrovaný) 03.05.2011, 18:51:24 xxx.xxx.4.166
nádherní s nějakým menším párem v pohodě, ale kakariky bych nedoporučoval s žádným druhem maximálně s křepelkama...už tu bylo několik témat na kakariky, jsou dost zvědavý a otravní a nenechají vám skoro nic v klidu hnízdit samozřejmě se najdou vyjímky a někdo bude tvrdit že je můžete dát s čímkoliv,ale zákeží na vás zdalipak ste ochotná riskovat zdraví papoušků a odchovů:) Přeji hodně zdaru do chovu!
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 03.05.2011, 18:59:18 xxx.xxx.193.236
Vzhledem k tomu, že jsme kvůli rekonstrukce domu museli shodit část voliér, dali jsme loni v létě kakariky k nádherným. Také jsem se snažila tady na diskuzi zjistit nějaké zkušenosti se společným chovem, ale nikdo se mi neozval, že by toto praktikoval. Takže pár postřehů - soužití je velmi specifické, pár nádherných je už starší, loni mi pošla samice, sehnala jsem k samci rovněž starou samici - samec je 02, samice 04, spolu ještě nehnízdili, ačkoliv samec se naparuje a krmí ji, pářit jsem se je ještě neviděla. I samec kakariki je relativně starý 04, loni jsem dokoupila samičku, aby nebyl sám ( loni mu uhynula na zadržené vejce, které jí vytrhlo kloaku). Jenže o novou samičku moc zájem nemá, v budce neustále hrabe - samec, ale odhání jak samičku, tak nádherné. Kdyby to byly 100% odchovávající páry, zřejmě bych je takto nekombinovala, takhle je to v rámci pokusu, hlavně proto, že ani jeden z párů nechci dát pryč a chci je nechat dožít i za cenu toho, že nebudou odchovy. Pokud je takto budete chovat i vy - dejte další postřehy ze společného chovu :-) Zdraví Dáša
anonymní (neregistrovaný) 01.07.2011, 20:21:48 xxx.xxx.178.78
dobry den prosim vás o rady začinam s chovem kakariku červenočelich a
anonymní (neregistrovaný) 02.07.2011, 16:48:58 xxx.xxx.191.21
Kakariki jsem v pohodě odchovával v jedné volieře s korelami a ndulkami, letos jsem je měl s papoušky nádhernými a samec kakariků prolézal budky a nocoval v nich. U nádherných jsem nazaznamenal zájem o hnízdění tak jsem to moc neřešil, ale byla to chyba, protože jednoho dne jsem samce kakarika a samici nádherného nenašel ve volieře, tak jsem kontroloval budky a nádherňačka měla v budce vajíčko a vedle ní ležel zabitý samec kakarika :/

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.