Aktuálně: 3 724 inzerátů210 790 diskuzních příspěvků18 258 uživatelů

SENEGALEC?prosim o RADY??diky

sarka (neregistrovaný) 07.05.2011, 18:47:18 xxx.xxx.194.69
od Kolina jsem,takze Praha?jak najdu veterinare na papousky,no kouknu na netu tedy,,,,,ted uz za sneni nacepyreny,ja vubec nevim co si myslet,ji a pije normalne,jen nekomunikuje,,,jak kdyz trucuje?nevim jak se vlastne k nemu chovat?jestli si ho vsimat,nebo ho nechat v klidu?no diky za radu tedy a dam vedet,,,,
Milan (neregistrovaný) 07.05.2011, 19:10:05 xxx.xxx.88.190
Na mě to dělá dojem,že se něčeho bojí. Načepýřením se snaží vzbudit dojem většího papouška. To,že před Vámi uletí není agrese. Nebyla nějaká změna barvy účesu? Nějaké nové věci v blízkosti klece nebo přímo v kleci? Nějaký hluk-stavba,zateplování a vrtání apod?
mex
mex 07.05.2011, 19:25:25 xxx.xxx.61.196
Měla jsem podbonou zkušenost jako vy. I můj senegalec nejspíše u předchozím majitelů nepřijímal žádnou zeleninu ani ovoce. A tak jsem v jeho přítomnosti neustále něco pojídala, ovoce nechávala nakrájené na talířku atd. a nakonec jej po čase vždy přemohla zvědavost a šel okusit. Něco mu prostě nezachutnalo, ale jiné druhy miluje. Tak to můžete vyzkoušet, ovšem teď, když je takový neklidný, to asi nebude snadné. Popřípadě můžete zkusit odšťavnit ovoce a zkusit mu je takto předložit. Jinak žádné velké zkušenosti s papoušky nemám, toto je můj první senegalec (předtím angulka, korela), ale myslím, že nic není jen tak (když pomineme případnou chorobu). Občas stačí jeho chování jen vypozorovat a dát si ho do souvislosti. Můj papoušek např. začal žárlit na piano. Než jsem ho pořídila, mohla jsem hodiny sedět a pracovat na pc, číst knihu atd. a on jen tak seděl na křesle za mnou či na kleci a bylo vše ok. Ale jakmile se začnu věnovat pianu je zle a on si vyžaduje pozornost a často i útočí. Nejprve jsem také nevěděla, proč to dělá, ale když se toto dělo s pravidelností, bylo to jasné. Holt i paoušci mají své móresy. Tak pevné nervy :-).
Obrázek
sarka (neregistrovaný) 07.05.2011, 19:40:45 xxx.xxx.194.69
napadlo me jeste todle,mela jsem vedle v kleci kanarka,ktery zpival,senegalec na nej videl,byl vedle nej,,,,,,ale kanarek uz neni,,,byl starej 8let,,,,,,,,,a je to presne ta doba co se senegalec tak zmenil?bylo by mozne jako ze mu chybi?ze je vedle nej prazdno,kanarka jsme meli,,,,,,,,pred rokem poridili senegalce,,takze byl na nej zvykly,muze to souviset???? jestli jo?co s tim?poridit jineho vedel nej,,je pravda ze ja kanarek zpival,senegalec h o poslouchal,naucil se od nej ruzne zvuky,nazvala bych to ze byly kamaradi??
sarka (neregistrovaný) 08.05.2011, 12:49:38 xxx.xxx.194.69
diky za odpoved na tuto otazku,viz,vyse
Jana (neregistrovaný) 10.05.2011, 14:38:37 xxx.xxx.7.150
Tak odpověď na tuhle otázku by mě taky docela zajímala. Mám doma dvou a půl letého senegálka a měli jsme ještě andulku, která však zemřela před třemi dny. Přemýšlela jsem o tom, jestli by bylo dobré koupit novou andulku, aby se senegálek necítil tak sám (přecijen byl na švitoření andulky zvyklý), ale bojím se, že by to mělo spíš opačný efekt. Že by "náhradu" za původního kamaráda nepřijal... Jinak náš senegalec také býval dost schizofrenní. Pořád se chtěl mazlit, strkal mi hlavu pod ruce, abych ho hladila, ale když jsem ho začala hladit, okamžitě kousnul... Řešili jsme to tak, že když kousnul, nechali jsme ho prostě být, ať se vyvzteká. Časem se to samo zlepšilo :)
sarka (neregistrovaný) 10.05.2011, 21:03:46 xxx.xxx.194.69
odpovi nekdo?diky na toho kanarka,
Nela (neregistrovaný) 25.07.2011, 20:59:45 xxx.xxx.219.249
Dobrý večer..Máme doma senegálce, dostala sem ho před rokem od přítele, nemá kroužek. Už dlouhou dobu je agresivní, pořád křičí, je prostě nesnesitelný..utočí na každého. Chtěla sem mu pořídit nějakého kamaráda, jak tady psala paní šárka, měl to být kanárek nebo andulka..samosřejmě, že by nebyli v jedné kleci ale odděleně..máte někdo zkušenosti s tímhle?
Monča + Julča (neregistrovaný) 08.08.2011, 01:07:02 xxx.xxx.74.114
Nelo, pořídit senegalci kamaráda typu andulky není dobrý nápad. Andulka je největší přenašeč nemocí. Pochází z austrálie a má jiné nemoci, na které africký papoušek, jako je senegalec může umřít.
Obrázek
anonymní (neregistrovaný) 08.08.2011, 09:06:40 xxx.xxx.117.228
Chtěla bych se zeptat, jak dopadl u Šárky její papoušek. Přesn tyhle všechny příznaky jsem u papouška měla, a umřel v osmi měsících.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.