Aktuálně: 3 730 inzerátů212 012 diskuzních příspěvků18 275 uživatelů

Žako klove

Špáča
Špáča 28.04.2011, 15:31:23 xxx.xxx.1.68
Dobrý den,potřeboval bych radu.Mám Žaka Šedého,mám ho už 5 let a celá rodina se o něj stará.Problém je v tom,že nikdy u něj nevíme co ho chytne a z ničeho nic nás surově klovne až do krve.Když ho beru z klece tak si sedne na ruku a hned mě surově klovne,to sáme když mu dávám jídlo do klece a on je v ní.Máma tohle muže,ale zase když si sním hraje,tak k ní pak přiletí a zničeho nic jí klovne do ucha,už mám jizvu od něho na tváři a nevím proč to dělá.Stará me se o něj,a není chvili sám.Poradte mi děkuji...
Orina (neregistrovaný) 28.04.2011, 18:33:28 xxx.xxx.65.57
Já jsem žaka nikdy neměla, ale četla jsem odpovědi od hodně chovatelů, že žakové takový jsou. Některý chovatel se dohadoval o povaze žaků na stránkách ifauny, druzí mu odporovali. Ale vím, že psal, že musel dát v pozdějších letech žaka kvůli napadání pryč. Hodně chovatelů má žaky pouze na chov, ti vám toho asi moc neřeknou, protože takový žakové se chovají úplně jinak. Měl by se vám ozvat někdo, kdo vlastní žaka, jako rodinného mazlíčka, alespoň 10 let. Takový vlastník by toho asi věděl nejvíc. Pokud bude mít někdo žaka v držení rok nebo dva, nemá taková rada cenu. Povaha žaka se údajně mění až právě v pozdějším věku.
anonymní (neregistrovaný) 28.04.2011, 20:34:14 xxx.xxx.1.68
Děkuji,právě někoho takového hledám kdo má stím zkušenosti.Jen nevím na koho se přesně obrátit,trpí tím celá rodina,jednou je hodný a pak z ničeho nic,ošklivě klovne.A to jsme na něj hodní a snažíme se být sním v kontaktu.
anonymní (neregistrovaný) 28.04.2011, 21:37:16 xxx.xxx.91.53
tady se hodně mluvi o žacich http://www.milanbartl.cz/chov/poradna.htm
Orina (neregistrovaný) 28.04.2011, 21:44:44 xxx.xxx.65.57
Pan Bartl má jistě hodně zkušeností s žakama, ale je to především chovatel, každý chovatel se dívá na žaky jinýma očima. Vám by měl poradit ten, kdo má, nebo měl žaka jako mazlíčka, pouze jednoho a to jak píši třeba 10 let. Já taky chovám různé papoušky, ale taky jako chovatelka,nemohu poradit nic co by se týkalo držení pouze jednoho papouška. V tom je právě ten rozdíl v citové závislosti toho kdo má pouze jednoho papouška jako mazlíčka a parťáka.
Milan (neregistrovaný) 29.04.2011, 20:44:17 xxx.xxx.93.184
Ten kdo má doma jednoho bezproblémového mazlíka asi těžko poradí. Žakové jsou prostě sví a hodně rozdílní v povahách,ale hodně problémů si přivodí majitelé také sami. U mladého jedince se přetahují o hračky,klepou ptáka po zobáku a mají radost když včas uhnou klovanci,neodhadnou náladu ptáka a prosazují se sami. No a pták jednoho dne dospěje a zcvakne opravdu. Člověk se lekne,zařve a dá najevo že prohrál. Mám žakouše 4. Dvě samičky jsou mazlivé a i když berou prst do zobáku,tak nikdy naplno . 3. samici drbu jen přes pletivo,ale nevěřím ji a ve volieře by kousla určitě. Navíc má radost a řve Au,zlobíš! Takhle řve i na samce když se hašteří. No a 4.je samec,ten se nechá lehce drbat přes pletivo a ve volieře uteče.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.