Jak dostat kšíry na žaka?
Dobrý den všem chovatelům a nechovatelům. Prosím o názory či odpovědi . Mám Žaka šedého . Je mu 5 měsíců . Vztah perfektní , i když se občas něčeho lekne . Chci se zeptat na určitě večně probírané téma KŠÍRY . Chci po zimě na jaře chodit ven a nechávat ho proletet , ale mám strach , že mi ulítne . Ale kšíry mi nepřipadají jako dobrá volba . Čaem bych chtěl s ním chodit třeba na zahradě venku , při opékání grilování podobně . Prosím o radu . Nejlépe na kroemobil@seznam.cz . Děkuji všem mnohokrát za názory a rady .
Kouknětě sem.... http://www.uzavrena-kridla.cz/uvod-serialu.html Tam vědí,jak na to :-)
Dobrý den.
Máte zhruba 5% šanci v nejbližším roce až dvou, že naučíte svého papouška na kšíry. Obráceně to vidím na 95% že se vás bude bát a jelikož je to žako, se začne časem škubat. Ale spíš to vidím, že z vás dostane trauma, jen co vás uvidí. Pokud kšíry, tak jedině ručně dokrmenému a sotva hned od prvního opeření aby to bral jako svou součást. Nikoho tím nechci nařknout, ale jak tady bylo zděleno. Je velkým trendem se američtit a vše co je z úesej je nejlepší, a pak je tady snaha o novodobou módu "venčení" papouška na šnůrce.
Co se týká volného letu. Líbit se mi to také líbí, ale připadá mi to k papouškovi trochu nezodpovědné ho takhle dávat v šanc. Za prvé mě nikdo nepřesvědčí, že se může stát, že se něčeho náhle lekne nebo podobně, dezorientuje se a pak je to 50 na 50 a druhá věc. Je to sice dáno místem kde bydlím, ale ikdyž mám "letových" ploch možných k trénování dost, už bych to neudělal z jednoho dúvodu a to jsou dravci. Po širokém okolí máme tolik káňat a dokonce i orli, že bych si netroufl je volně pustit. Už jsem byl párkrát svědkem jak dopadla ararauna nebo žako který uletěl ...... Ale proti gustu žádný dišputát ........
A jak ho to naučím aby neuletěl?
Domnívám se, že každý ochočený pták považuje svého páníčka (paničku) za svého druha (družku), a proto má představu jeho stálé společnosti. Pokud páníček (panička) zmizí svému ochočenému ptačímu příteli (přítelkyni) z dohledu, tak ho začne hledat. A když ho nemůže v nejbližším okolí nalézt, tak uletí dál a dál, až tak daleko, kde doufá, že možná najde nového ptačího druha (družku) svého druhu.
Takže: aby neuletěl, musí být zavřený v kleci, nebo v bytě, nebo ho musí majitel (majitelka) stále hlídat a věnovat mu pozornost.
"JAK HO NAUČIT ABY NEULETĚL ?????"
:-) dle mého, se na to lidé ptají od té doby, co je začalo lidstvo chovat v klíckách :-)
upřímně, aby se vrátil k vám, se dá tréningem naučit formou "volného letu" , tréning, tréning a trénig navíc pokud možno s někým, kdo má v tomto zkušenost
a aby neuletěl - to papouška nikdo na 100% nenaučí už ze zásady a sebereflexím papouška, každý papoušek má v sobě sebereflexní chování pro přežití, to znamená, že v dané "evakuační" chvíli prostě uletí
dobrý den, může papušek s kšírama létat?
ano může
Zdravím,já kširy také chtěl ale pak jsem je zavrhnul a postavil volieru 2x2m aby mohl být semnou venku
kupte si psa