Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, čím zvýšit kvalitu peří - jaké ovoce nebo zelenina je nejlepší, vitamíny, doplňky stravy apod. Když jsem si přivezla moji druhou aymarku od chovatele, tak jsem si myslela, že má tak roztřepené ocasní peří z voliéry a po přepéření se to spraví...ale zatím se tak neděje. Po celém těle má peříčka pěkné, krásné barvy, jenom ocásek se třepí a třepí. Pomohlo by třeba i rošení??
Dobrý den. Ten roztřepený ocas je problém u mnoha jedinců, kteří rádi šplhají po pletivu. Rošení spíše pozvedne kvalitu opeření celkově,ale roztřepený ocas to určitě nespraví.
U pletiva se nedivím, jenomže teď je mám v kleci a ono nic, po koupání se to o dost zlepší, ale potom se pírka zase třepí. Při létání ani jiných aktivitách to nevadí, jen jsem byla zvědavá, jestli se to dá nějak napravit ;) Uvidíme po dalším přepéření a časem :)
Nechci zakládat další téma, tak snad si toho všimnete zde :)
Potřebovala bych poradit ohledně zobáčku mojí aymarky. Když jsem si ji pořídila, všimla jsem si, že má na zobáčku mezi nosníma dírkama malinký stroupek, asi 2-3 mm. Moc jsem tomu nepřikládala pozornost, po čase se stroupek ztratil a kůžička se zahojila. Jenomže po nějaké době jsem si všimla, že tam má zase malou odřeninu, pak stroupek a opět se to zahojilo. Bohužel to vydrželo až do včerejška...místo je to stejné, jako by se znovu odřela.
Poslední dobou se častěji otírá o bidýlka a větvičky, takže ji to svědí.
Napadají mě tři varianty, čím by to mohlo být. První je z hašteření se s druhou aymarkou, občas se chytnou a poťukají zobáčkama. Za druhé mě napadl suchý vzduch a za třetí nějací paraziti, roztoči apod.
Nevíte prosím, čím by to mohlo být? Jestli to nechat tak, odčervit ji, namazat mastičkou to místo?
Děkuji za rady!!