To jsem si myslel, ale na poslední fotce mi právě podle toho přijde, že by to mohl být samec. Má tam dost "čistých" per. Ale nehádám se, nejsem v tom tak zkušený. Učím se :-).
dobrý den tkže jednička je samec dnes jsem ho viděla kříčet.A všimla jsem si že se mu začíná bělat hlava.Pán co my je prodával tak mě špatně informoval že jsou jaro 2010 ale tenhle je až zima 2010.Takže teď přepéřuje.A ta 2 je doopravdy samec taky hvízdá a trojka bude konečně samice zatím se nijak neprojevuje.
Dokud se vám korela nepřepeří do dospěláckého peří - ve zbarvení rozdíl nepoznáte. Jedině opravdu ten zpěv, sameček trylkuje, samička jen křičí. A samečkové zpívají často ještě nepřepeření, takže se dají určit poměrně brzy. Ne ale všichni. Druhá fotka je určitě samec, to zbarvení je úžasné. Na třetí fotce je ten ocas hodně složený, je špatně vidět, tam bych tipovala samičku, podívejte se ale až ocas roztáhne, jestli jsou zespodu pírka opravdu vlnkovaná. Na první fotce buď nepřepeřený samec v "dětském" peří nebo samička. Zdraví Dáša.