Aktuálně: 3 730 inzerátů212 012 diskuzních příspěvků18 275 uživatelů

majitelé papoušků konžských

Ivana (neregistrovaný) 17.04.2011, 09:20:57 xxx.xxx.59.139
Dobrý den, je tento papoušek vhodný do rodiny s malým dítětem? Předem všem moc děkuji za odpověď.
sunflowersman (neregistrovaný) 17.04.2011, 11:38:43 xxx.xxx.175.196
Dobrý den. K opravdu malému dítěti bych nepořizoval papouška žádného. Papoušek konžský je výborný společník, zrovna mě sedí na rameni, ale také dokáže sem tam seknout do krve. Malé dítě a papoušek si mohou spíše ublížit než kooperovat.
Ivana (neregistrovaný) 17.04.2011, 12:50:30 xxx.xxx.59.139
Moc děkuji za názor. Měli jsme korelu, ale přišli jsme o ní, byl to hrozný mazel a byla moc hodná. Ani jednou se nestalo, že by někoho štípla. Chybí mi a tak jsem chtěla pořídit nějakého většího papouška, ale vzhledem k mému malému synovi váhám a ještě asi nějaký ten rok počkám. I když se snažíme ho vést k tomu, aby se ke zvířátkům uměl chovat, ještě je opravdu moc malý.
Orina (neregistrovaný) 17.04.2011, 13:01:48 xxx.xxx.97.31
Možná pro první kontakt s dítětem je vhodná andulka. Je velmi nenáročná, hravá, povídá a hlavně sameček nekouše. Zkuste se domluvit s některým rozumným chovatelem poblíž vašeho bydliště. Teď je sezóna mláďat, určitě vhodného ptáčka na péči a pozorování pro vašeho syna najdete.
Orina (neregistrovaný) 17.04.2011, 13:05:33 xxx.xxx.97.31
Ještě dodám, že andulka žije tak 10-15 let. Za tu dobu poznáte jestli bude mít váš syn k papouškům vztah a pak můžete koupit papouška většího, protože si už velký kluk bude umět dost věcí zařídit a vymyslet a hlavně pečovat o papouška sám.
Ivana (neregistrovaný) 17.04.2011, 13:34:19 xxx.xxx.59.139
Papouška bych neměla pro syna, je to spíš moje touha a můj sen. No, opravdu ještě nějaký ten rok počkám, nerada bych, aby díky tomu, že se syn neuváženě k papouškovi zachová (je to přece jenom díte), tak aby ho potom napadal. Máme doma ještě kočku a k té už se chová hezky, dříve jí tahal za uši a ocas, ale teď už jí jen hladí. Ale chce to ještě čas.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.