Dobrý den. K opravdu malému dítěti bych nepořizoval papouška žádného. Papoušek konžský je výborný společník, zrovna mě sedí na rameni, ale také dokáže sem tam seknout do krve. Malé dítě a papoušek si mohou spíše ublížit než kooperovat.
Moc děkuji za názor. Měli jsme korelu, ale přišli jsme o ní, byl to hrozný mazel a byla moc hodná. Ani jednou se nestalo, že by někoho štípla. Chybí mi a tak jsem chtěla pořídit nějakého většího papouška, ale vzhledem k mému malému synovi váhám a ještě asi nějaký ten rok počkám. I když se snažíme ho vést k tomu, aby se ke zvířátkům uměl chovat, ještě je opravdu moc malý.
Možná pro první kontakt s dítětem je vhodná andulka. Je velmi nenáročná, hravá, povídá a hlavně sameček nekouše. Zkuste se domluvit s některým rozumným chovatelem poblíž vašeho bydliště. Teď je sezóna mláďat, určitě vhodného ptáčka na péči a pozorování pro vašeho syna najdete.
Ještě dodám, že andulka žije tak 10-15 let. Za tu dobu poznáte jestli bude mít váš syn k papouškům vztah a pak můžete koupit papouška většího, protože si už velký kluk bude umět dost věcí zařídit a vymyslet a hlavně pečovat o papouška sám.
Papouška bych neměla pro syna, je to spíš moje touha a můj sen. No, opravdu ještě nějaký ten rok počkám, nerada bych, aby díky tomu, že se syn neuváženě k papouškovi zachová (je to přece jenom díte), tak aby ho potom napadal. Máme doma ještě kočku a k té už se chová hezky, dříve jí tahal za uši a ocas, ale teď už jí jen hladí. Ale chce to ještě čas.