ahojte mam prosbu mam par horáku a ty mi nakladli vejce do vnitřní voliery na zem samice na nich sedí budku tam má prkenou 70x40 a vte nehnízdí co stím mam ji nechat vejce na zemi.dohnízdí děkuji
na zemi mi teda horáci nikdy nezasedli. Myslím ale, že pokud vajíčka přenesete, samička o ně stejně ztratí zájem, tak nezbývá, než ji nechat na zemi. Uveďte prosím ještě jednou rozměry té budky dxšxv. Tomu vašemu 70x40 jsem nerozuměla.
Tento problém jsem měl také,na první hnízdění, ale u princezek. ( Princezky a horský jsou příbuzný.)
Měli na výběr ze dvou budek z OSB a kmenovou, přesto zahnízdili na zemi. Nechal jsem je a z pěti vajíček měli čtyři mladé. Vše bylo v pořádku asi osm dní do té doby co na nich seděla. Jednoho dne opustila hnízdo a andulky mi je zlikvidovaly. Měl jsem i fotky, ale bohužel sekl se mi počitač a o všechny fotky jsem přišel.
Ahojky,ono s těma budkama je to někdy na . . .!Já dal k Horákům na výběr dvě budky 50 x 32x 27 ..co mám pro rosely a 70 x 35 x 35 cm která by měla být pro ně a oni se mi cpou do té menší . . a to samé Korely,usedli mi do budky pro Neofémy , v každém případě je nechte . . bud to výjde nebo né . .hodně ůspěchů . .
V přírodě také nemají dutinu přesně průměr 27 cm. Na přesných mírách zas tak nezáleží, přiměřená velikost velikosti papouška. když chtějí hnízdit tak zahnízdí. I když také opisuji rozměry budek z dostupných informací. Když příroda zavelí tak se hnízdí kde se dá.
Vloni na podzim, když jsem odebral andulkám budky, tak mi jeden pár ještě zahnízdil na zemi za cihlou a letos na jaře zase v kmenovce. fotky jsem zde již zveřejnil.