ara ararauna

Dobry den chcem sa opytat ci ara ararauna moze mat smutnu vrbu ako bidla vo voliere? Lebo vsade citam ze kludne moze a ked som sa pytala chovatela tak ten neodporucal:/ takk teraz neviem:( a samozrejme to bude okusovat a tak:) vraj je rozdiel mezdi smutnou vrbou a obycajnou vrbou.
Dobrý den, potřeboval bych se zeptat, papoušci když takhle koukám na videa jak to s nimi je ? jak se učí aby k vám přiletěli a čim je obdarovat když je to teprve učím,kdy poznám že je papoušek připraven bez kšír u dravců vím že je lákají na maso ale u ar to jsem nikde nezjistil ptal sem se přes internet jednoho chovatele a neodepsal .. no tak se ptám vás.
Dobrý den, jdu si pro radu. Můj přitel si pořídil papouška se svou bývalou přítelkyní (ještě když spolu byli) po rozchodu zustal papoušek u ní,ale začal na ní dennodenně utočit a nalétávat. A tak si ho k sobě vzal přítel. Ara je starý 4 roky a přítel ho u sebe bude mít teď rok. Já se s ním začla seznamovat zhruba před půl rokem, měla jsem pocit, že mezi námi vzníká nějaké pouto. Ale během posledních tří týdnu na nás začal dost útočit. Když jsem s ním sama začne na mě nalétávat a klovat do krku a rukou. Není to obyčejné klovnutí, je to zákeřné. Ví, že mi ubližuje. Kůži na ruce mám i procvaklou naskrz. Snažím se být klidná, vymýšlím mu stále nějaké hry, ale pořád reaguje takhle. Na přítele reaguje podobně, ale ten nemá moc trpelivosti a tak radši odejde. Když ho zavřeme do klece začne strašně vyvádět. Nerozumíme proč je tak agresivní a hlavne nevíme, jak dál. Oba nás to mrzí.

Zdravím, tak tady bude každá rada drahá! A o to ještě více, když Vás napadá a kouše oba a před tím také! Jak to vidím já, tak zažil jak u Vás, tak i před tím dost změn a navíc pohlavně dospěl a očividně chce samičku, takže bych nečekal nějakou nápravu, bohužel! Tak jen jedna rada = prodat ho do chovu a pořídit si ručně dokrmené mládě. S pozdravem Zappe

Takže jen jedna rada = prodat ho do chovu…souhlas a to rychle, než se začne sebepoškozovat
je prostě nešťastnej , vystresovanej
Chovat singl jedince je jen projev lidské bezohlednosti a ignorance vůči potřebám zvířete…