Dobrý den, uvažuji o koupi těchto nádherných ptáků, tak bych se rád zeptal ostatních na názory a zkušenosti. Zajímalo by mne například čím a kolik krmíte, hnízdění a odchov mladých atd. Předem děkuji za rady.
hezký večer
Pásovníky krmím směsí zrnin pro drobné exoty,.Než začnou hnízdit tak krmím vaječnou míchanici a zelené (ptačinec žabinec , pampelišku,salát.v létě proso v mléčné zralosti a to až do zámrazu.Trochu problém je určit pohlaví,ale když se povede sestavit dobrý chovný pár tak odchovem není problém.Nejčastěji odchovávají 4 až 5 mladých v hnízdě.Přeji hodně štěstí při výběru a hodně chovatelských zážitků s těmito krásnými exoty
Dobrý den, mám možnost koupit tyto pásovníky. Myslíte, že je to pár? Jsou to ptáci z roku 2010. Děkuji za rady. Jinak můžete psát své zkušenosti s chovem. Díky
Vypadá to že by to mohl být pár,je potřeba udělat lepší foto ze předu (pohled na náprsenky).Vlevo to je sameček vpravo asi samička.Sameček zpívá a samička ne,to je jediné rozlišení ostatní je pouze pomocné.Moje zkušenosti s chovem jsou takové že když se poštěstí a koupí se dobrý pár tak to jde samo,nemusím proto moc dělat a to platí o všech ptácích nejen o pásovnících. zdravím a přeji trochu toho štěstí bez toho to vůbec nejde
Ještě jsem se chtěl zeptat, jestli je možné chovat více párů pohromadě, nebo popřípadě s jinými exoty a papoušky. Samozdřejmě v odpovídajícím prostoru. Mohu je dát do voliérky 150x80x80(dxšxv), nebo do venkovní voliéry 300x150x200(dxšxv) se zděným záletovým prostorem 200x150x250(dxšxv).
Ano můžete je chovat i více párů po hromadě ale i s jinými exoty.Chovám je ve volieře 2x2x4 vxšxd2 páry pásovníků 2 páry diamantek,4 páry zeber, 1 pár chůvek 1 pár holoubků diamantových 2 páry rýžovníků 1 pár křepelek čínských.Společně s papoušky nedoporučuji,měl jsem u nich 1 pár neofém a nešlo to.Takto obsazené mám dvě voliery stejně velké osázeny hustě zelení a někdy se vyskytne jedinec který ostatní ruší .takový pár dám do jiné voliery.Obě tyto voliery mají také zděné zálety .V zimě je mám doma ve vytápěných prostorách,teplota se uvnitř pohybuje od 15 do 17°C