Mitraty se chovají v době odchovu klidně. Nikdy jsem u nich nezpozoroval nějakou agresivitu asi protože pochází z odchytu v Peru a jsou trochu bojacnější ale občas si piškot z ruky vezmou. Vůči sobě agresivní nejsou. Hlučnější jsou v období toku.Jinak křiklouni celoroční zvláště když přijde někdo cizí. V péči o mladé bylo vždy všechno v pohodě. Pokud se podaří sestavit dobrý pár tak jsou i slušné odchovy.Po dobu co je chovám, skoro každý rok mají tři mladé. Mláďata se dají dobře ochočit i když nejsou ručně dokrmeny. Ručně dokrmení jso velmi hraví mazlové.
ano, doufám, že se podaří je odchovat až na bidlo, ale zatím to vypadá skvěle. Šedoprsky se už taky činí, prohodil jsem samečky a včera jsem zjistil první vejce. Teda také mi dělá trochu starosti, od dubna už měla dvě snůšky a toto je třetí, snad to na ni nebude moc. Budku využívají i na spaní, takže je to na nich, kdy budou hnízdit, snad bude rozumná a toto bude letos její poslední.
Hrdý otec a jeho tri deti. Mama znova sedí na štyroch oplodnených vajíčkach. Zajtra dve z nás ideme novému majiteľovi a posledný sa ide pozrieť do Hodonína