Potrebujem poradit. Obstaral som si zakrslé sliepky pretože som sa dopočul že sú to výborné kvočky. Mám bažantie vajcia a chcel by som ich pod ne podložit. No žiadna z liliputiek nekvočí a nezasadne. Ako docielim aby zasadli?
Vďaka za každú radu
Zožente zopár vajec od menších sliepok a určenú sliepočku uzavrite do pološera, králikárne, prípadne večšej bedne aj z hniezdom s vajciami. Krmte len pšenicou a vodou. Predtým ju zbavte prípadných parazitov Arpalitom či Biokilom. Treba aby mala klud, tak ju dajte nakludne miesto. Nie každá sadne ale keď potrebujem tak z piatich takto jednu rozkvokám tak do týždňa.
já vás možná zklamu, ale podle mě je to hloupost, když jsem takhle zavřel slepici co kvokala !!! tak pobíhala kolem do kola a na kvokání zapoměla, to musí sama začít kvokat, skuste si sehnat líhen
Spravil som to čo mi poradil pán zbosace. Skúsil som to s jednou liluputkou. Dal som pod ňu 12 vajíčok a hneď v prvý deň na ne zasadla. Už je to 3 deň a sliepka pekne zakvočala a sedí. Asi záleží kus od kusu..
Elišce: Úhyn letošního kohoutka "Sebritky zlaté" je smutný příběh. Těžko říci, co bylo příčinou. To by musel stanovit pan veterinář pitvou. Ale možná příčina by byla také infarkt. Mám zkušenost, že na srdeční infarkt občas náhle uhynuli mladí kohouti plemene např. "Hempšírka", nebo "Rhodajlendka".
Zkuste se ještě zeptat někoho z "Klubu chovatelů sebritek" (Klub najdete na internetu). Sebritky zlaté i stříbrné jsou krásné liliputky, také jsem je ve svém dětství úspěšně chovala. S pozdravem J.M.