dobre dekuji no ale s tou teplotou to bude horsi mam je tam kde se musi topit nemam jinou mistnost kde se netopi ale s tim svicenim to zmenim,a chtela jsem se zeptat na jare je davam vzdy ven do voliery pri kolika stupnich uz je mohu dat ven kdyz jsou prez zimu zvikli byt doma ...a pozdni podzim je davam domu uz tak kdyz je 5 stupnu muzu je tam nechat treba do prvnich mraziku???
Dobrý den Všem, když tady čtu vaší diskuzy. mám jeden větší dotaz, snad mi někod poradí. Mám dvě korely, samičku a samečka. Jak poznám, že samečka by měla o samce zájem. Každé ráno pořád pípá, prohne se nastaví zadeček a když k ní samec jde, tak ho kousne. Je možnost, že by se mohli spářit?a přijme ho samička?Samec jí vyznává lásku atd, a chce s ní také papat z jedné misky, ale ona mu to nedovolí.Můžete mi někdo poradit?děkuji třeba na e-mail xxkonecxx@seznam.cz, budu se těšit, děkuji
ja mela ten samy pripad a ted si tu stezuji jak se k sobe az moc maji :-) myslim si ze se radi mit budou ti moji se primo nesnaseli kord samicka samce a ted bez sebe neudelaji ani ranu
mám takovej dotaz moje korela je asi 5let stará a dostala jsem ji od babičky která už zemřela a teď najednou začala kousat a mozna i žrát noviny je to normaln í??? přitom má v misce samí dobroty (slunečnici,pšenici,...) a na kleci ma jablko ,piškot,mrkev jenže furt hriže ty noviny
dobrý den všem.čtu si příspěvky na různá témata a mám s korelama taky trochu problém.
mám nepříbuzný pár,podle chovatelů jsou oba z loňského července.8 května jsem začal dávat naklíčené proso,slunečnici,lesknici,oves,každý den dostávali tři listy pampelišky,denně čistá voda,třikrát do týdne ptačinec.samička začala asi 17 května vybízet samečka.
abch byl přesný,tak odhaduju že to bylo vybízení.tělo skoro vodorovně,přiblížila se k němu až skoro na dotek,klonila hlavičku a když ji sklonila třeba potřetí,tak ji samec s rozzuřenou chocholkou a otevřeným zobákem štípnul a zahnal.
tohle jsem pozoroval hodněkrát a i přesto k páření nedošlo.
dle mého názoru je samec ještě pohlavně nedospělý a bude potřeba počkat ještě pár měsíců než dozraje,ale nejsem si jistý,proto to píšu.
jestli by mohl někdo vysvětlit co se asi u nich děje,tak budu rád.už jsem začal shánět i nového samce.
díky