Dobrý den. Máme celou zimu malou voliérku v dřevárce. V ní chovám dva páry andulek. Zatím jsem jim nedala budky, jelikož vím, že stěhování voliérky ven z vnitřních prostor
/ neotápěných / může být stresující pro hnízdící ptáky. Můžete mi prosím poradit, kdy umístnit voliérku ven ? Přece jen ptáci nejsou úplně otužilí. Myslíte, že mám ještě pár dní počkat?
Ano..i tam občas mrzlo..Je to nevytápěná kůlna na dřevo-a při velkých mrazech měli ptáci zamrzlou vodu,tak jsem to denně musela hlídat a dávat vlažnou.Je jasné,že jsou otužilejší, než ptácii chovaní v temperovaných prostorech..Kdybych je chovala doma-počkám určitě..Ale takhle váhám a ptám se proto vás-zkušených.. /pozn. Máme voliérku teprve od loňského jara-tak jsem nikdy neodzimovávala.. ;-) /
tyto otázky jsou pořád dokola, ptáky dejte ven až pokud nebude venkovní teplota klesat pod minimum, při kterém jste je zimovala. Pokud jste je zimovala např. při 5 stupních, tak už by mohli určitě ven, pokud při 15 stupních tak bych ještě nějakej ten týden počkal. Všechno je to ale +/- Každopádně ale není kam spěchat, máte teprve konec března
Pokud měli i v zimní ubykaci občas pod nulou, myslím, že je klidně ven dát můžete. Je sice teprve březen, ale nemyslím si, že by nás čekali ještě nějaké velké mrazy. Je jasné, že v noci jěště asi nějaký ten mrazík přijde, ale to jim neublíží. Jen bych voliérku zabezpečila proti průvanu- stačí igelit alespoň ze dvou stran. Ať se daří :-)