Aktuálně: 3 736 inzerátů212 123 diskuzních příspěvků18 278 uživatelů

Pro kterého se rozhodout?

anonymní (neregistrovaný) 28.03.2011, 09:52:13 xxx.xxx.73.204
Dobrý den, už mnoho dní studuji ptačí literuturu a všechny možné weby. Teď se ozhoduji mezi dvěma druhy - papoušek konžský a mníšek. Pořizovací cena na výběr nemá žádný vliv. Můžete mi napsat klady a zápory jednotlivých druhů? Co byste doporučovali? Papoušek bude doma sám tak 6 hodin denně. Ráda bych se rozhodla rychle a už si mimčo někde zamluvila. Malé děti nemám. Nějaké zkušenosti s papoušky mám.Všem díky
Hani (neregistrovaný) 28.03.2011, 14:01:00 xxx.xxx.18.225
Bohužel ani s jedním druhem nemám zkušenosti, takže v tom Vám neporadím, ale jistě se tu někdo najde. (osobně je mi povaha obou velmi sympatická .) Chcete ručně dokrmeného?
Hani (neregistrovaný) 28.03.2011, 14:02:28 xxx.xxx.18.225
Ohledně té samoty u pap. konžského - píše, se, že "papoušek konžský je poměrně přizpůsobivý i citově odolný a vcelku dobře snáší chvíle samoty, kdy majitel pobývá mimo domov" (z wikipedie)
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2011, 15:18:52 xxx.xxx.109.90
Slečna Tereza. Znova píšete z inej IP adresy a myslím si, že už Vám chovatelia dali dosť tipov, tak nechápem tie otázky stále dookola o tom istom.Veď podľa toho čo píšete na inom fóre máte doma kakadu Inka tak prečo chcete mníška? Ale som presvedčený , že toho kakadu máte iba keď spíte, po prebudení nastáva krutá realita a stačil by Vám aj ten mníšek čo Vám zdochol /podotýkam NEZOMREL ZOMIERAJÚ ĽUDIA/
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2011, 17:19:04 xxx.xxx.161.58
Pro pána, který píše slovensky.Vůbec nevím, která bije! Absolutně. Jmenuji se Iva a nemám žádného papouška, natož kakadu!! Asi si mě s někým pletete nebo to nechápu.Chci si pořídit papouška, tak se zde slušně ptám a vy mě takhle napadáte! Můžete mi to nějak vysvětlit????
Hani (neregistrovaný) 28.03.2011, 17:26:30 xxx.xxx.18.225
Já jsem to taky nepochopila... Ivo, tuším, že papoušky konžské chová pan Olda Šiška. Zkuste mu napsat mail - bohex.farm@seznam.cz
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2011, 17:41:27 xxx.xxx.161.58
Hani, což o to, chovatele bych i sehnala, ale stále se rozhoduji mezi těmi dvěma. U nás ve zverimexu konžského mají, tak ho tam chodím pozorovat. Mníška jsem ovšem nikde "živého" neviděla. Ale díky za kontakt.
cone (neregistrovaný) 28.03.2011, 17:45:52 xxx.xxx.67.3
Zkusím vám trochu pap. konžské přiblížit, měl jsem pár, který pravidelně odchovával dvě hnízda ročně, ale své mladé kolem 30dnů přestával krmit, musel jsem je odebírat a dokrmovat. Loni donce odchoval dvě mladé až úplne samostatnosti, jen to třetí, nejmladší jsem musel dokrmit. Co se týče mladých dokrmených, jsou trochu svým chováním jiní než pap. senegalští, spíše než k seneg. se svým projevem blíží žakům. Milí, učenliví, jemně paličatí a v době kolem jednoho roku dokáži bezelstně kousnout a hned se tvářit, že se nic neděje a třeba vás i hned oslovit. Dle mého mínění se jedná o tiššího papouška s lehce vyšší inteligencí, ale nedosahuje úroveň žaků nebo některých žlutohlavých druhů amazonanů. Jsou jedinci, kteří mluví pár slov, zjednodušeně je to malý velký papoušek, cenově nyní i v dost přijatelné rovině, mohl bych vám jej doporučit, ale zcela jistě může u vás zvítězit mníšek nebo jiný vhodný druh, výběr je zcela jen na vás.
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2011, 17:46:41 xxx.xxx.12.33
promiňte že se do toho zamotám,ale myslím že většina už ví která bije! paní píše na tomto foru v diskuzi "umřel mi mníšek" potom tady v tomto vláknu a na ifauně ve vláknech" Který z těchto tří druhů?" a "Chovatel papouška konžského g.f.". když si je projdete,tak si to dáte dohromady! mě by to bylo jedno,ať si každej píše co chce,ale s tím mrtvvým mníšken jste to přehnala,měla byte se lidem v tom vlákně omluvit za to jak jste si z nich vystřelila a plivla jim do ksichtu!!! nevidím nic špatného na tom že se člověk zeptá který papoušek je pro něho vhodnější,ale vymýšlet si příběh o mrtvém papouškovi... měla byste se nad sebou zamyslet. s pozdravem Laďa.
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2011, 17:51:39 xxx.xxx.161.58
Proboha to jste se tu všichni zbláznili nebo co? Já nikam nic nepsala, o žádném mrtvém nic nevím... Tak jsem blázen já nebo vy? Komu se mám omluvit? Iva
hana 736 (neregistrovaný) 28.03.2011, 17:52:23 xxx.xxx.176.116
Problémem je, že zrovna v téměř stejné době jako vy, zavedla jiná paní podobnou diskuzi - toho si prostě nevšímejte, vyčetli to i jí - hlavně na ifauně. Mníška máme, je super, pokud chcete, napište mi na mail a já vám pošlu nějaké fotky a informace z mých zkušeností s mníškem. Bohužel ale s konžským zkušenosti nemám, takže srovnávat nemůžu - i když je to krásný papoušek. hana736
Hani (neregistrovaný) 28.03.2011, 17:54:43 xxx.xxx.18.225
Mně se to nějak nezdá.. To na ifauně jsem nečetla, ale nemyslím si, že by slečna Iva měla být tou Terezou, které uhynul mníšek...
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2011, 17:55:32 xxx.xxx.161.58
Pro Cone - děkuji. O senegalci jsme nepřemýšlela, před mnoha lety jsme ho měli, byl asi z odchytu (koupila jsem ho ve Zverimexu, prootže mi ho bylo líto - začínal se škubat). A strašně štípal a nedal se ochočit, tak jsem ho dala kamarádovi do voliery a jaký utvořili s jeho samečkem pár. Takže opravdu přemýšlím o frantíkovi nebo mníškovi. Iva
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2011, 18:00:36 xxx.xxx.161.58
Tak už to chápu. Přečetla jsem si ty články. Já OPRAVDU nejsem Tereza!
Hani (neregistrovaný) 28.03.2011, 18:04:59 xxx.xxx.18.225
Tak snad už bude klid a nikdo do Vás nebude rýpat. Vzhledově si mi více líbí p. konžský, ale povahově bych opravdu nevěděla. Oba mi připadají fajn. Každý z nich má svoje mínus i plus.
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2011, 18:37:02 xxx.xxx.161.58
Pro Hanu 736. Poslala jsem Vám mail. Iva
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2011, 19:14:39 xxx.xxx.109.90
Všetko nasvedčuje tomu,že sa jedná o tú istú osobu. Ak sa mýlim, tak potom prosím prijmite moje ospravedlnenie a prajem šťastnú ruku pri výbere okrídleného miláčika.
anonymní (neregistrovaný) 28.03.2011, 22:05:15 xxx.xxx.99.80
Pro Hanu 736 Děkuji za meilík a zítra se ozvu s MHOHA dotazy! Iva
Honza-Jenemail.czhonzix@ (neregistrovaný) 25.07.2011, 13:44:49 xxx.xxx.117.29
Ahoj,nechápu proč se hádáte v diskuzi.?.Ale k věci.Mnišekje inteligntní podobně jako Žako.Nauči se napodobovat zvuky a lidskou řeč.A je tokamarád naučí se i na povel vletět a vyletet z klece.Já osobně doporučji mníška

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.