Rozepište se o velikosti, tvaru, materiálu a eventuálně i o povrchové úpravě hnízdních budek, a také pro jaké papoušky či jiné ptáky je používáte .Nezapomeňte také zdůraznit, jak jste s jednotlivými prvky spokojeni a jak vyhovují vaším chovancům!
ne rozeli půjdou ven tam budou celoročně u nich asi křepelky přirodni ( pokud je nebudou napadat jinak budou sami a vedle nich andulky vystavni s křepelkami činskymi zlaty korelami přírodními ( pokud je seženů) a vedle nich obyčejný andulky a křepelky čínsky stříbrny něco k nim .
jen musím najít idealni velikost voliery pro 1 pár rozel mám představu delka vyška šířka stejnou 2 m a dát jim 4 budky at si můžou vybrat ležatého tipu stojatého a kompromis .
Pre roseli je to malé, roseli sú letci. Volil by som volieru min. 3 m dlhú 2 vysokô a 0,8 širokú. To sú minimálne rozmery, pretože austrálske papagáje sú letci,denne lietajú i niekoľko desiatok kilometrov za potravou.
3m to by se mi snad do rohu vešlo jdu to přeměřit a myslíš že nebudou napadat křepelky činsky nebo je mám nechat uplně osamotě ? v lokti je má 1 pan a má jen 1,50 m volieru a rozeli mu tam hnizdi
Kompromis je budka ležateho typu delka 40 vyška i šířka 30 a bude mit 2 patra v 1 patře může mit samička mlady a ve 2 patře vajička o mlady se stara samec a na vajičkach sedi samice to mě zaujalo a duležity je mit 2 otvorynahoře i dole a mezi patrama vysunovaci dřevo