Zdravím všechny, jsem začátečník v chovu papoušků a teprve pracuji na své venkovní voliéře. Chci tam mít Korely a andulky. Rád bych se zeptal, co bych mohl dát k nim, aby to bylo pestřejší, ale zároveň vhodné. Mohli by být s nimi venku třeba Kakariki, papoušek zpěvavý nebo nádherný? Díky za rady!
Rozměry budou 1,5x2,4x1,3 m(dxvxš), to bude základní voliéra, která bude přistavěna u zděné boudy. Voliéra bude pokračovat ještě nad boudou, jakoby do podkroví, kde je dřevěná stěna tak, aby tam neprofukovalo. Bude tam i průlet do vnitřní menší voliérky v boudě. Snad je to takto dostatečně pochopitelné. Snažím se z prostoru, který mám vytěžit maximum. :-)
Na takú volierku bohate stačia 2 páry anduliek a 1 pár koriel. Počítajte, že vyvedú mláďatá, andulky spolu 8 - 12 korely 3 -5 a spočítajte si koľko tam bude vtáčat.
Ládo,do tehle voliérky bych už nic nepřidával . .! Přesně jak řekl kolega,vyvedou mladé a ve voliérce se nehnou . .Můžeš tam snad jen dát něco na zem . .křepelky atd,ale záleží na tobě. Mám voliéru 3,5 x 2.2 x 1.8 (d x v x š) a mám tam pár korl,neofém ,rýžovníků a na zemi křepelky čínské, vše jen po páru . .tak posud sám . .!
Ještě bych se rád zeptal na to, zda se dají na burze, např. v Týništi nad Orlicí zakoupit páry andulek či korel, které by už letos zahnízdili. Díky za Vaše odpovědi, jsou to pro mě cenné rady do začátků. :-)